Şu anda yayınlanmamış olan bu özellik, tersine mühendislik uygulamalarıyla tanınan ve bu uygulamaların ilk sürümlerini bulan bir geliştirici olan Alessandro Paluzzi tarafından fark edildi.

Ancak birebir kopyaya benzeyen bu özellik kullanıcılar tarafından tepki çekebilir. Bir Instagram sözcüsü, özelliğin “dahili bir prototip” olduğunu doğruladı, ancak ek ayrıntı vermeyi reddetti.

Paluzzi’ye göre, Candid Challenges’a katılan uygulama kullanıcıları, her gün farklı zaman aralıklarında anlık bir fotoğraf paylaşmak için bildirim alacaklar.

Bildirimi aldıktan sonra, Instagram kamerası hem öne hem de arkaya bakan kameralarla açılacak ve kullanıcılara fotoğraf çekmeleri için iki dakikalık bir pencere sunacak. Günün ani bir zamanında gelebilen bu bildirim ile paylaşılan görseller Hikayeler kısmında yer alacak.

Eğer bu konsept tanıdık geliyorsa, bunun sebebi özelliğin BeReal ile neredeyse aynı konsepte sahip olması olabilir.

İlk olarak 2019’da başlatılan uygulama, kullanıcılardan her gün rastgele bir saatte telefonlarının ön ve arka kameralarını kullanarak fotoğraf çekmelerini istiyor. Bildirim geldikten sonra 2 dakika vakti olan kullanıcıların paylaşımları arkadaşları tarafından görüntülenebilecek. Instagram’ın özelliği başlatmayı planlayıp başlatmadığı veya ne zaman başlatacağı henüz belli değil. Bir Instagram sözcüsü, özelliği “harici olarak” bir “prototip” olarak nitelendirdi. Ancak şirketin işlevselliği test etmesi, en azından uygulamayı kendi hizmeti içinde çoğaltmayı düşündüğünü gösteriyor.

Editör: TE Bilisim