iPhone'da güvenlik açığı tespit edildi. Telefonlarınızdan hemen devre dışı bırakın

İngiltere’nin köklü eğitim kurumlarından Birmingham ve Surrey Üniversiteleri’nden uzmanlar, İPhone'larda bulunan bir güvenlik açığını ortaya çıkardı. Bu açığın, Visa ve Apple Pay kullanıcılarını etkilediği belirtildi.

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre; İngiliz uzmanlar, iPhonelar'da telefon kilitli de olsa temassız ödeme yapılabildiğini ortaya çıkardı. Yetkililerden uyarı geldi.

TUŞ KİLİDİ AÇILMADAN BİN STERLİN ÇEKİLDİ

İngiltere’nin köklü eğitim kurumlarından Birmingham ve Surrey Üniversiteleri’nden uzmanlar, bu sorunun sadece Visa kullanan iPhone sahiplerinde olduğunu ifade ederken, tuş kilidini açmadan bin sterlin ödeme alabildiklerini de ortaya çıkardılar.

Uzmanlar, ApplePay ve Visa kullanıcılarının güvenlik açığının hedefinde olduğunu ancak Mastercard veya Samsung Pay gibi uygulamaların bu açıktan etkilenmediğini ifade etti.

"İKİ TARAF DA İSTEKLİ DEĞİL"

Birmingham Üniversitesi’nde araştırmayı yürüten ekipten Dr Andreea Radu, Apple ve Visa ile görüşme yaptıklarını ancak iki tarafın da birbirini suçladığını ifade etti. Radu, "İki tarafın da sorumluluğu kabul etmeye ve hatasını düzeltmeye istekli olmaması, kullanıcılar için ciddi sorunlara neden oluyor” dedi.

Dolandırıcıların, ‘Ortadaki Adam Saldırısı (MITM) yönetimi ile kredi kartı bilgilerine ulaşabildiği ve Apple Pay'in, bu saldırı yöntemi karşısında savunmasız durumda olduğu belirtildi.

"DEVRE DIŞI BIRAKIN"

Birmingham Üniversitesi’nden araştırmanın ortak yazarı Dr Tom Chothia, "iPhone sahipleri, transit ödemeler için ayarlanmış bir Visa kartı olup olmadığını kontrol etmeli ve öyleyse devre dışı bırakmalılar" diye konuştu.

VISA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili Visa’dan yanıt gecikmedi. Visa, kullanıcılara kartlarının güvende olduğunu ve kart sahiplerinin bunları “güvenle” kullanmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı. Visa’dan yapılan açıklamada, ‘Visa tüm güvenlik tehditlerini çok ciddiye alıyor ve ekosistem genelinde ödeme güvenliğini güçlendirmek için yorulmadan çalışıyoruz.’ ifadeleri yer aldı.