Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, yeni bir Durum özelliği üzerinde çalışıyor. Buna göre WhatsApp Durum'ları Sohbetler'de görünecek.

Popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, gün geçtikçe yeni özelliklerle kullanıcı karşısına çıkıyor. Özellikle son zamanlarda platformların birbirleriyle benzer özelliklere sahip olması daha da artmaya başladı. Bu da aradaki rekabeti beraberinde getiriyor. Şimdi de Meta altındaki WhatsApp, ‘Durum’ özelliği ile Instagram benzeri bir özellik üzerinde çalışıyor.

WhatsApp Durum özelliği isteğe bağlı olacak
Dünyanın en çok kullanılan platformlarından biri olan WhatsApp’ın bazı beta test kullanıcılarına yeni özellik sunduğu ortaya çıktı. Bu özellik, kullanıcıların sohbet listesinde durum güncellemelerini görüntülemelerinden oluşuyor. Bilindiği gibi Instagram’daki hikayeleri görüntülemek için sohbet listesinden o kişiye dokunarak gerçekleştirmek mümkün. Şimdi de benzer özellik WhatsApp’a geliyor.

Paylaşılan ekran görüntüsüne göre, rehberinizdeki bir kişi yeni bir durum paylaştığı zaman direkt olarak ‘Sohbetler’ kısmındaki profil fotoğrafından izlemek mümkün olacak. WABetaInfo’nun hazırladığı rapora göre, platform Android 2.22.18.17 için WhatsApp beta sürümünü bazı test kullanıcılarına yayınladı.