Türk asıllı Alman oyuncu Aylin Tezel ’in (37) başrolünde olduğu “Unbroken” adlı polisiye gerilim dizisi Almanya'nın önemli yayınlarından ZDF Neo’da başladı.

Aylin Tezel, 6 bölümlük dizide, karnındayken bebeği çalınan bir başkomiseri canlandırıyor. Televizyon eleştirmenleri diziyi “İskandinav polisiyesi ve Amerikan gerilimi tadında” diye yorumladı.

Aylin Tezel, “Senaryoyu ilk okuduğumda çok mutlu oldum. Çünkü çok komplike ve heyecanlı bir kadın figürü vardı. Son yıllarda Alman televizyonlarındaki güçlü kadın rollerini özlemiştim. Alex’in hikayesi beni çok etkiledi. Kendisi için veya bazen de kendisine karşı ve de çevresindekilere karşı yürüttüğü mücadeledeki enerjiyi inanılmaz güçlü buluyorum. Alex’teki içgüdüsel hayatta kalma mücadelesi ve uzlaşmaz tavrı beni çok büyüledi” dedi.

Aylin Tezel kimdir?

Alman bir anne ile Türk bir babanın kızı olarak Bünde, Kuzey Ren-Vestfalya'da doğan Aylin Tezel, Bielefeld- Sennestadt'ta büyüdü. 15 yaşındayken Yoshi Oida ve Royston Maldoom'dan Klasik Bale, Çağdaş Dans ve Hip-Hop gibi türlerinde dans eğitimi aldı. Hans-Ehrenberg-Schule'den mezun olduktan sonra Berlin Ernst Busch Oyunculuk Akademisi'nde (Hochschule für Schauspielkunst 'Ernst Busch' oyunculuk eğitimi aldı.

İlk başlarda 2007'de TV'de küçük rollerde oynamaya başladı. 2007'nin sonunda Wem Ehre gebührt adlı filmde ilk kez başrol oyuncusu olarak yer aldı. 2008 yılında Andreas Morellin yönettiği 'Unschuld' filminde Kai Wiesinger ve Nadeshda Brennicke ile oynadı. Ardından Bis aufs Blut – Brüder auf Bewährung adlı gençlik filminde ve Luks Glück adlı komedi filminde rol aldı. 2011'de Yasemin Şamdereli'nin yazdığı ve yönettiği Almanya – Willkommen in Deutschland (Almanya – Almanya'ya Hoşgeldiniz) komedi filminde Almanya'ya gelen bir Türk ailesinin kızını canlandırdı. Oyuncu ayrıca 3 kısa filmin yönetmenliğini yapmıştır.