Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, orman yangınlarının sürdüğü Marmaris'te açıklama yaptı.

"44 İLDE 191 ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI"

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Ormanın kahramanlarının 6 ilde 13 adet orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor. Son 9 günde ise 44 ilde 191 orman yangını kontrol altına alındı. Orman teşkilatımız yeşil vatan için yoğun bir şekilde mücadele ediyor. Gün tartışma değil, alevlere karşı tek vücut olma günüdür.

Mevcut yangın söndürme filosuna takviyelerde bulunduk. Toplam 16 uçak 56 helikopter, 7 adet Jandarma helikopteri de filomuza destek veriyor. Farklı ülkelerden de 23 hava aracı bu filoya destek veriyor.

"252 MİLYON FİDANI YIL BİTMEDEN DİKECEĞİZ"

Yanan yerler tekrar ağaçlandırılacak. Yangınlar söndürüldükten sonra hasar tespit çalışmaları yapılacak ve ilk yağmurdan sonra fidan dikimi başlayacak. Yeni ağaçlandırma doğal bitki örtüsüyle uyumlu olacak. Geleceğe Nefes Kampanyasıyla 252 milyon fidanı, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için üçer fidanı yıl bitmeden mutlaka dikeceğiz.

Sıcaklık, düşük nem ve artan rüzgar yangının durumunu olumsuz etkiledi. Hem yangınlarla ilgili çalışmalar hem de hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Orman köylülerinin desteklenmesi konusunda yeni adımlar atılacak.

Akdeniz Orman Yangınları Mücadele Birliği'nin kurulmasının bize göre vakti gelmiştir. Bunu önümüzdeki günlerde özellikle Akdeniz iklim kuşağındaki ülkelerle de paylaşıyor olacağız.

Bakan Pakdemirli'nin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı.

BAKAN SOYLU: 36 BİN 365 VATANDAŞIMIZ TAHLİYE EDİLDİ

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıklanlar:

Yangın sebebiyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşımız tahliye edildi. Bu sadece Muğla ölçeğindeki bir rakamdır. Hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hem de AFAD toplam buraya 20 milyon liralık bir yardım göndermiştir.

"6 İLÇE VE 35 MAHALLEDE YANGINLA MÜCADELE SÜRÜYOR"

Yangında hasar gören evlerimiz var. Muğla'da 156 bina acil bir şekilde yıkılacak. Elektrik verilemeyen bir mahallemiz var. 103 elektrik direğimizde hasar var. 552 kişi yangından etkilenerek hastanelere müracaat etmiştir. Şu anda 22 kişinin kimisinin müşahedesi kimisinin de yatarak tedavisi devam etmektedir. 35 mahalle ve 6 ilçede yangınla mücadele sürüyor.

"3 BİN 246 İÇERİK TESPİT ETTİK"

Sosyal medya üzerinden boş durmayanlar var tabii. Şu ana kadar 3 bin 246 içerik tespit ettik. Bunların da 172'sine işlem gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim