TC Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: "Ülkenin 20 yılda nereden nereye geldiğini çok iyi bir şekilde ifade etmeyi beceririz. Hem alaylı hem de mektepli olarak bir üniversite hocasıyla da oturup konuşurken hangi dili konuşacağımızı çok iyi biliriz. Siz yalan dolan hezeyanlarla sözlerinizi devam ettirin."

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank LC Waikiki Yalova Lojistik Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı “Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır” sözleri gündem olan Nebati şunları söyledi:

"Tüm olumsuz küresel koşullara rağmen inançta ve ter dökerek kaydettiğimiz başarıları sindiremeyen çıkar odakları ve onların gürültücü elemanları bugün hop oturup hop kalkmaya devam ediyorlar. Elde ettiğimiz tüm kazanımların üzerini örtmek için sürekli gündemi çarpıtacak yeni bir malzeme arayışında olmaya da devam ediyorlar.

Bu kişiler, milletimize somut projeler ortaya koymak bir yana çarpıtılmış spekülatif açıklamalar ve ucuz algı operasyonlarından başka hiçbir gayret göstermiyorlar.

Peki biz ne yapıyoruz? Sizlerle birlikte ülkemize yeni tesisler kazandırıyor, küresel tehditleri fırsata çevirmek için beraberce azimle, kararla ve inançlı adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz.

Biz iş adamıyla, iş adamı gibi konuşuruz. Çiftçiyle çiftçinin dilinden konuşuruz. Bir işçiyle otururuz, ekmeğimizi beraber paylaşırız. Bir iş adamıyla oturur, onunla beraber yürür, önündeki engelleri kaldırırız. Bir dar gelirli ile baş başa kaldığımızda "seni çok iyi anlıyoruz" deriz. Enflasyon olduğu zaman onunla nasıl mücadele edeceğini iyi biliriz. Ülkenin 20 yılda nereden nereye geldiğini çok iyi bir şekilde ifade etmeyi beceririz.

Hem alaylı hem de mektepli olarak bir üniversite hocasıyla da oturup konuşurken hangi dili konuşacağımızı çok iyi biliriz. Siz yalan dolan hezeyanlarla sözlerinizi devam ettirin. Siz havuzunuzda çırpınmaya devam edin. Siz trollerinizle sizi takipçilerinizin sayısını arttıracak her türlü işi yapın."