FETÖ belleğinde fişleme ifadeleri: "Eş durumu..."

Son dakika... Mahrem abinin çöpe attığı diski siber uzmanlar tarafından çözülmesinin ardından, 5 bin FETÖ’cü deşifre oldu.  Çöp kutusuna atılan flaş bellek ile SD kartta FETÖ’nün Jandarma yapılanmasındaki örgüt üyeleri hakkında bütün bilgilerin kayıt altına alındığı ortaya çıktı. SD karttan çıkan verilerin ardından Ankara’da yapılan ikinci dalga operasyonda gözaltına alınan 57 jandarma mensubundan 32’si itirafçı oldu.

Son dakika haberi... Örgüt üyeleri hakkında örgüt müdürünün, sivil imamının, medeni durumunun, eşinin örgüt üyesi olup olmadığı ve örgüt derecesinin SD kartta tüm detaylarıyla kaydedildiği öğrenildi.

FETÖ'nün hain 15 Temmuz darbe girişiminden iki ay sonra İstanbul'da jandarma mahrem yapılanmasının Marmara Bölge İmamlığını yapan Nihat Keskin, evine baskın yapıldığı sırada yangın merdiveni boşluğundaki çöp kutusuna flaş bellek ile SD kart attı. Çöpte ele geçirilen dijital bellekler, Milli İstihbarat Teşkilatı ile Emniyetin Siber ve Terör Daire Başkanlıkları tarafından oluşturulan siber uzmanları tarafından tam 4 yıl sonra çözüldü.

Konya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Murat Yahşi

Özel programlarla şifrelenen disklerden 4 bini Jandarma mensubu, 5 bin örgüt üyesi deşifre edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından SD karttan çıkan isimlere yönelik iki dalga operasyon yapıldı.

Jandarma Marmara Bölgesi imamı Nihat Keskin

SD KARTTAKİ DELİLLERİ GÖREN KONUŞTU

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Suçları Şubesi tarafından 6 Kasım'da ilk etabı yapılan operasyonlarda Jandarma'daki mahrem abilerden 73'ü hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan örgütün 73 sivil imamından 60'ı itirafçı oldu. İlk kez bir operasyonda yüzde 82 gibi büyük bir itirafçı oranı çıktı. Operasyonun ikinci etabında ise Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ihraç edilen veya açığa alınan 1 yarbay, 1 binbaşı, 4 yüzbaşı, 17 üsteğmen ve 2 teğmenin aralarında bulunduğu 57 şüpheli 29 Ocak'ta gözaltına alındı. 57 şüpheliden 32'si itirafçı oldu. Zanlılar bugüne kadar deşifre olmayan 123 kişinin de aralarında bulunduğu 200 FETÖ üyesini deşifre etti. Deşifre olan zanlılar arasında 34'ünün kamuda aktif çalıştığı belirtildi.

"KALİTELİ BİR ABİMİZ"

Jandarmaya sızdırılan örgüt üyelerinin SD kartta çıkan verilerde tüm bilgilerinin kayıt altına alındığı ortaya çıktı. Örgüt üyeleri hakkında oluşturulan dosyalarda madde madde bağlı olduğu FETÖ yapılanmasındaki Müdür, Müdür yardımcısı ve sivil abisinin isimlerinin kaydedildiği aynı zamanda kişinin örgüt derecesine de yer verildiği belirtildi. Aynı zamanda örgüt üyesi hakkındaki açıklama kısmında "düzenli gelir-gider, himmet verir. Kaliteli bir abimiz. Eşi bizim ablamız" gibi bilgiler yazıldığı belirtildi.

İSTİHBARATÇI DA SD KARTTAN ÇIKTI

Son operasyonda gözaltına alınan eski Konya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Murat Yahşi'nin de hakkında birçok delil bulunduğu aynı zamanda Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda astsubay ile ardışık aramalarının olduğu öğrenildi. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen zanlının, tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiği ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.