Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni petrol rezervi müjdesi verdi. Erdoğan, Gabar Cudi'de günlük 100 bin varil kapasiteye sahip petrol bulunduğunu açıkladı. Erdoğan, şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın isminin verildiği petrol rezervinin çok yüksek kaliteye sahip olduğunu ifade etti. Erdoğan'ın açıklamaları komşu Yunanistan'da manşetten verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karapınar Güneş Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamit Han Caddesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Gabar'da yeni petrol bulunduğunu duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Cudi Gabar’da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk' dedi.

Cizre’ye 20 kilometre mesafedeki bu petrol rezervinin çok yüksek kaliteye sahip olduğunun altını çizen Erdoğan, 'Yerin 2 bin 600 metre derinliğinde bulduğumuz petrolü bölgede açacağımız 100 kuyu ile 100 bin varillik üretim kapasitesine çıkartabileceğiz' dedi.

GABAR'DAKİ GELİŞMELERE GENİŞ YER AYIRDILAR

Erdoğan'ın açıklamaları komşu Yunanistan'da adeta günün konusu oldu. Pek çok gazete ve televizyon bu gelişmeye geniş yer ayırdı.

Kathimerini haberinde 'Saha 2.700 metre derinlikte keşfedildi ve Türkiye cumhurbaşkanına göre iç ihtiyaçların yüzde 10'unu karşılayarak potansiyel olarak günde 100 bin varil sağlayabilir' dedi.

Proto Thema 'Seçim öncesi Erdoğan kutlamaları' başlığını tercih etti.

Haberde '2 bin 700 metre derinlikteki bu kaynağın kapasitesi günlük 100 bin varil ve Türkiye cumhurbaşkanının dediği gibi ülke ihtiyacının 1/10'unu karşılayacak' ifadesine yer verildi.

'Erdoğan: Türkiye'de büyük bir petrol yatağı bulundu' başlığı ile okurlarının karşısına çıkan To Vima ise 'Erdoğan, Türkiye'nin PKK'lı teröristleri Gabbar petrol sahalarına gömeceğini söyledi. Petrol kuyusuna PKK'nın açtığı ateş sonucu şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın'ın adının verildiğini de sözlerine ekledi' dedi.

CNN Yunanistan bu gelişmeyi 'Erdoğan, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güneydoğusundaki Gabbar Dağı'nda büyük bir petrol sahasının keşfedildiğini duyurdu' ifadesi ile okurlarına duyurdu.

'ANADOLU SAVAŞ GEMİSİ'

Öte yandan Yunan basının TCG Anadolu'ya olan ilgisi de devam ediyor.
Türkiye'nin ilk İHA gemisini adeta adım adım izleyen Ethnos 'Anadolu savaş gemisi İzmir'e hareket etti' başlıklı bir haber yayınladı.

'TÜRKİYE'YE SAPLANAN HANÇERİN GERİSİNDEKİ SEBEPLERİ GÖREBİLİYORUZ'

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'dan yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: Dün tarihimizin en büyük petrol rezervini Cudi Gabar’da keşfetmenin sevincini milletimizle paylaştık. Bir dönem teröristlerin gezdiği dağlarımızdan artık yüreklerimizi yakan haberler değil, müjdeler geliyor. Peki bugünlere nasıl ulaştık? Gelin birlikte bakalım Türkiye, dünyanın en büyük petrol yataklarına sahip stratejik önemde bir bölgede yer alıyor.Ancak hemen yanı başında petrol ve gaz fışkıran ülkemiz, bu coğrafyanın zenginliklerinden yıllarca istifade edemedi, ettirilmedi. Yıllar önce Merhum Raif Karadağ’ın “Petrol Fırtınası” adlı eserinde, ülkemizin bu kaynaklardan niçin dışlandığı cesaretle anlatılmıştır.

Bugünkü başarılarımızı incelediğimizde, bölücü terörden darbeler ve sokak olaylarına kadar Türkiye’ye saplanan hançerlerin gerisindeki sebepleri çok net görebiliyoruz.Meğer topraklarımızdan petrol çıkmaması için terör örgütüyle, siyasi istikrarsızlıklarla, küresel şirketlerle elimiz, ayağımız bağlanmış…
Emperyalist güçlerin bölücü örgüte ve Suriye’deki uzantılarına onca silahı niçin verdiğini; ülkemizi bir terör koridoruyla niçin kuşatmak istediklerini artık daha iyi kavrıyoruz. Ortada hiçbir sebep yokken niçin birilerinin terörle mücadelede en önemli gücümüz olan İHA’ları, SİHA’ları ve bunları üreten firmalarımızı hedef aldığını artık çok daha iyi anlıyoruz. Bunların hepsi Türkiye’yi enerji yarışının dışında tutmayı amaçlayanların birer oyunundan ibarettir. Biz yaptığımız hamlelerle işte bu oyunu, işte bu kirli tezgâhı bozuyoruz.
Terör örgütlerinin başını sınırlarımız içinde ve ötesinde ezerek, milletimizin ayağına vurulan zincirleri de kırıyoruz.
Yer altı ve yer üstü zenginliklerimizi kullanmamızın önüne geçecek herkesin hakkından gelecek, her engeli aşacağız.Bunu da inşallah sizin için, sizlerle birlikte başaracağız.