İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması konusunda uyardı. İmamoğlu, toplu taşımanın aksamaması için her türlü tedbirin alındığını, metrobüslerin kar yağışı boyunca 24 saat, metroların da gece 02.00'ye kadar çalışacağını bildirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'u etkisi altına alacağı tahmin edilen kar yağışına karşı önlemleri sosyal medya hesabından açıkladı. İmamoğlu, yoğun kar yağışı sebebiyle başta İstanbul Valiliği, İBB ekipleri, Karayolları, AKOM ve AFAD olmak üzere tüm kamu kurumlarıyla iş birliği halinde bir dizi önlem aldıklarını belirtti.

Yarın ve cuma günü eğitim ve kamu kurumlarında resmî tatil ilan edildiğini aktaran İmamoğlu; İBB'nin, sorumlu olduğu 4 bin 23 kilometrelik yol ağında 2 bin iş makinesi ve 9 bin 500 personelle görev yapacağını, kar küreme ve tuzlama ekiplerinin 465 müdahale noktasında olumsuzluklara karşı hazır olduğunu belirten İmamoğlu 220 bin ton tuz ve 64 tank (bin 290 ton) solüsyonun, yolları açmak için hazır tutulduğunu belirtti.

"TOPLU ULAŞIMIN AKSAMAMASI İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRLER ALINDI"

İmamoğlu, toplu taşımada ise “Toplu ulaşımın aksamaması için her türlü tedbir alındı. Metrobüs kar yağışı boyunca 24 saat, metrolar da gece 02.00'ye kadar çalışacak. İETT normal seferlerini aksatmadan sürdürecek. Toplam 5300 araçla günlük 54 bin sefer yapılması planlandı. Yoğun hatlara ek sefer konulacak” dedi.

"MOBİL BÜFELER SU VE ÇORBA İKRAM EDECEK"

İBB Başkanı İmamoğlu, mobil büfeler ile hastanelerin acil servisleri, iskeleler ve yollarda trafikte bekleyen sürücülere sıcak içecek, çorba ve su servisi yapılacağını belirtti. Halk Ekmek'in 24 saat tam kapasiteyle çalışmaya devam edeceğini, evsiz vatandaşların ise tesislerde misafir edileceğini belirtti.

"ZORUNLU OLMADIKÇA TRAFİĞE ÇIKMAYIN UYARISI"

Vatandaşları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmaması konusunda uyaran İmamoğlu “Uyarı ve yasaklara riayet etmesi, zaruri olarak çıkılması durumunda ise araçlarda kar lastiği kullanılması zorunludur” dedi. (ANKA)

Editör: TE Bilisim