SON DAKİKA HABERİ: İstanbul İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Yerlikaya, 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 38 kişinin de yaralandığını açıkladı. Patlamanın olduğu bölge yaya giriş çıkışına kapatıldı, polis güvenlik önlemi aldı. Patlamanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yok.

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi yaralandı.

Patlama, saat 16.20 sıralarında meydana geldi. 

Patlama sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan yaralılar hastaneye kaldırıldı.  

Emniyet güçleri de bölgede güvenlik çemberi oluşturdu. Vatandaşlar bölgeye yaklaştırılmıyor. Patlamanın olduğu bölge yaya girişine kapatıldı.

VALİ YERLİKLAYA: 4 ÖLÜ 38 YARALI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya patlamaya ilişkin bir açıklama yaptı. Vali Yerlikaya patlamada 4 kişinin yaşamını yitirdiğini 38 kişinin de yaralandığını duyurdu. Patlamada ölen ve yaralananların kimlikleri açıklanmadı. 

Patlamanın nedeni ise henüz bilinmiyor.

5 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca patlamaya ilişkin soruşturma başlatılarak 5 savcı görevlendirilirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da İstanbul'a gideceği öğrenildi. 

YAYIN YASAĞI

Ayrıca Sulh Ceza Hakimliğince patlamayla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi. 

FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaşanan olayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir" dedi.

Altun, "Medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"KAN İHTİYACI YOK"

Kızılay Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Patlama sonrası bölgedeki hastanelere kan sevkiyatı yapıldığı belirtilen açıklamada, "Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi.

Editör: TE Bilisim