Emekli maaşı ve memur maaşı zamları için kritik gün! Kabine bugün toplanıyor!

Emekli ve Memur maaşı zamları 2022 için kritik kabine toplantısı bugün yapılacak. Asgari ücret zammının ardından milyonlarca memur ve emekli 2022 maaş zammını bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Kabine bugün toplanıyor. Kabine toplantısının ağırlıklı gündemi ekonomi. Toplantının öne çıkan gündem maddeleri; döviz kurundaki hareketlilik, kamu çalışanları ve emeklilerin maaş düzenlemesi olacak. Kabine toplantısında ayrıca dış politikadaki gelişmeler, terörle mücadele ve koronavirüs gelişmeleri ele alınacak. İşte detaylar...

Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. İç ve dış gelişmelerin ele alınacağı toplantıda, döviz kurundaki hareketliliğin piyasaya yansımaları değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe'de toplanacak. Ekonomide alınan kararların piyasaya etkileri Kabine toplantısında değerlendirilecek.

KABİNE TOPLANTISININ AĞIRLIKLI GÜNDEMİ EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısının ağırlıklı gündemi ekonomi olacak.

Döviz kurundaki hareketliliğin piyasaya yansıması ele alınacak. 2022 yılına girerken kamu çalışanları ve emeklilerin maaş düzenlemesi ile ilgili değerlendirme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında İstanbul'da yapılan Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'ndeki temaslarını değerlendirecek. Toplantıda, dış politikadaki diğer sıcak gelişmeler de ele alınacak.

Kabine toplantısının bir diğer önemli gündem maddesi de terörle mücadele olacak.

OMİCRON VARYANTI

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında salgın konusunda yaşanan son gelişmeler de değerlendirilecek. Türkiye'de de rastlanan ve hızlı bulaşıcı özelliği saptanan Omicron varyantına ilişkin ek önlemlerin de toplantıda görüşülmesi bekleniyor.

Yılın son Kabine toplantısının önemli maddelerinden biri de memur ve emekli maaşlarına yapılacak yıllık ek zamlar olacak. Toplantıda zam oranının belirleneceği kaydediliyor.

ERDOĞAN MİLLETE SESLENİŞ KONUŞMASI YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kabine toplantısının ardından "Millete Sesleniş" konuşması yapması bekleniyor.

SON TOPLANTININ ARDINDAN YAPILAN AÇIKALAMALAR

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. 2 saat 15 dakika süren toplantıda, asgari ücret, döviz kurundaki hareketlilik ve stokçulukla mücadele konuları ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası kritik açıklamalarda bulunurken, "Ne yaptığımızı biliyoruz. Milletimiz sabırlı olsun. Türkiye'nin büyük kalkınma hamlesinin önü kesilmeyecek. Hedefimiz yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme olacak" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa stopaj indirim desteğini mart ayının sonuna kadar devam ettirileceğini açıklarken, çiftçilere de kuraklık desteği ödemelerinin aralık ayının 2. yarısında hesaplara aktarılacağını açıkladı.

Editör: TE Bilisim