Kazakistan Azerbaycanlılar Kamu Derneği Türkiye’de yaşanan yangın felaketi için dayanışma ve taziye mesajı yayınladı Gökhan Güler KKKTC Gökhan bir görüntüyü iletti Gökhan, Dün, 14:36 gönderdi Almatı (Golden Bridge News). Türkiye'nin farklı noktalarında çıkan orman yangınları ile mücadelenin devam ettiği bir zamanda Kazakistan Azerbaycanlılar Kamu Derneği tarafından TÜRKİYE’de yaşanan yangın felaketi için dayanışma ve taziye mesajı yayınlandı.

Kazakistan Parlamentosu Milletvekili, Kazakistan Azerbaycanlılar Kamu Derneği Genel Başkanı Ebülfez Khamedov’un imzasıyla yayınlanmış dayanışma ve taziye mesajında şu ifadelere yer verildi: ‘Kazakistan toplumunun bir parçası olarak, güvenç ve gurur yerimiz olan Türkiye Devletinin, onun halkının yanında olduğumuzu belirtiyor, yangınlarda yaşamını ve mal-mülkünü yitirenlerin acısını paylaşıyoruz.

Can kardeşlerimizin bu zor günlerinde geçen asırın 1929-1950. Yılları Stalin Sürgününün kurbanları olan Azerbaycan Türklerinin torunları olarak, canı bir kanı bir dini bir Türk halkına her türlü yardımı sağlamaya hazırız". Kazakistan Azerbaycanlılar Kamu Derneği tarafından yayınlanan Dayanışma ve Taziye mesajında Türkiye'de yaşanan facia nedeniyle Türk Halkının kederi paylaşılıyor.

Kazakistan Azerbaycanlılarının mesajında, "Türkiye'deki orman yangınlarından dolayı, Kardeş ülkemiz Türkiye'ye, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, özellikle hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziye ve başsağlığı dileğinde bulunuyoruz" denildi.