Bakan Dönmez: 45-60 günlük süremiz var, müjdeyi paylaşacağız!

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türkiye'nin kendi gazını kullanmasıyla ilgili merak edilenleri yanıtladı. "Akkuyu Nükleer Santral'de bir aksamaya izin vermeyiz." diyen Bakan Dönmez, açıklamasının devamında kendi doğal gazımızı kullanacağımız tarihi de açıkladı. Öte yandan Dönmez "Akdeniz'de 45-60 günlük süremiz var. Bu sürede sondajımızı tamamlayacağız. Keşif bulursak milletimizle müjdeyi paylaşacağız." diye konuştu.

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türkiye'nin kendi gazını kullanmasıyla ilgili canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan Bakan Dönmez, açıklamasının devamında kendi doğal gazımızı kullanacağımız tarihi de açıkladı.

Bakan Dönmez, "Akdeniz'de 45-60 günlük süremiz var. Bu sürede sondajımızı tamamlayacağız. Keşif bulursak milletimizle müjdeyi paylaşacağız." dedi.

SON DAKİKA | KARADENİZ GAZI İÇİN TARİH VERDİ

Kendi doğal gazımızı kullanacağımız tarihi de açıklayan Bakan Dönmez, "2023'ün mart ayı içinde inşallah Karadeniz gazını karada yakmış olacağız." diye konuştu.

Son günlerde tartışmalara konu olan Akkuyu Nükleer Santral inşaatına da değinen Dönmez, "Sorunlar aşılamadı, girişimlerimiz devam ediyor. Proje takviminde bir aksamaya müsaade etmeyiz. Uzlaşmadan yapılan işlerin idari ve hukuki yansıması olur." dedi.

Bakan, projede 20 bini Türk vatandaşı olmak üzere 25 bin kişinin çalıştığını söyledi.

DOĞALGAZ SONDAJLARINDA SON DURUM

Karadeniz'in 2200 metre altında bir enerji üssü kuruyoruz. 120 kilometrelik derin deniz boru döşeme işlemi tamamladı. 50 kilometrelik kısım kaldı.

DOĞALGAZ TEDARİKİNDE SIKINTI YAŞANIR MI?

Tedarikçiler sevkiyat planına uyduğunda doğalgazda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim."

DOĞALGAZ ÖDEMELERİNDE RUBLE İLE TİCARET

Bu konu liderler arasında da teyit edildi. Transferlerde Türk Lirası'nı da konuşuyoruz. Bugün itibarıyla Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi'nde doluluk oranımız yüzde 87. Hedefimiz eylülde tamamını doldurmak. Tuz gölü depolama tesisimiz tamamen dolu.

''ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA SÜBVANSİYON DEVAM EDİYOR''

Elektrik ve doğalgazda sübvansiyon devam ediyor. Destek miktarı bu yılın ilk yarısında geçtiğimiz yılın 2 katından daha fazla seyrediyor."