Recep Tayyip Erdoğan: "Yunan halkıyla Mısır halkının özdeş olacağına inanamayız"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mısır ile işbirliği sürecimiz zaten devam ediyordu. Bu en üst düzeyde değil de en düzeyin şöyle bir tık altında devam ediyor. Gönlümüz ister ki Mısır ile olan bu süreci çok daha güçlü bir şekilde devam ettirelim..." diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde kıldığı cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkiler hakkında konuşan Erdoğan, "Mısırla olan bu süreci güçlü şekilde devam ettirelim. Siyasi görüşmeler netice verici olduktan sonra çok daha ileri kademelere taşırız. Mısır halkıyla Türk milletinin ayrı olması söz konusu değil. Yunan halkıyla Mısır halkının özdeş olacağına inanamayız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Mısır ile işbirliği sürecimiz zaten devam ediyordu. Bu en üst düzeyde değil de en düzeyin şöyle bir tık altında devam ediyor. Gönlümüz ister ki Mısır ile olan bu süreci çok daha güçlü bir şekilde devam ettirelim. Onun için bu istihbari, diplomatik ve siyasi görüşmeler netice verici olduktan sonra biz bunu daha ileri kademelere taşırız. Mısır halkı ile Türkiye halkının ayrı olması söz konu olmaz. Biz hiç bir zaman Mısır halkı ile Yunan halkının özdeş olacağına inanamayız. Suudi Arabistan'ın şu anda Yunanistan ile ortak tatbikata girmesi bile bizi üzmüştür. Biz Suudi Arabistan'ı böyle bir karar sürecinde görmek istemezdik. Bunu Suudi Arabistanlı yetkililerle görüşeceğiz. Bu böyle olmamalıydı diye düşünüyoruz." dedi.