15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okullarda çocukları öğrenci olan anneler AK Parti İstanbul İl Binası önünde oturma eylemi başlattı. Hava Harp Okulu öğrencisiyken tutuklanan oğlu için oturma eylemine başladığını söyleyen Fatma Oka, "Diyarbakır’daki annelerin çocuklarını PKK almış, bizim çocuklarımızı devlet aldı. Biz de anneyiz."

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan askeri okul öğrencilerinin anneleri AK Parti İstanbul il binası önünde oturma eylemine başladı.

Polislerin eylemi engellemeye çalıştığını ancak bina önünden ayrılmayacaklarını söyleyen Ayten Güleşçi, "Diyarbakır’daki annelerin çocuklarını PKK almış. Bizim çocuklarımızı devlet aldı. Biz de anneyiz” diyerek yetkililerin seslerini duymasını istedi.Bugün sabah saatlerinde 15 kişilik bir grup AK Parti İstanbul il binası önünde bir araya geldi. Çocukları 4 yıldır tutuklu yargılanan anneler AK Partili bir yetkiliden yanıt alana kadar oturma eylemine devam edeceklerini söyledi.