Yeni gemi üstün özellikleri ile dikkat çekiyor... Yeni geminin adı ne olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Türkiye'nin Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin ardından 4. sondaj gemisi de filoya katıldı. Peki gemi ne zaman gelecek? Adı ne olacak? Tüm detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Türkiye'nin Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin ardından 4. sondaj gemisi filoya katıldı. Cumhurbaşkanının verdiği bilgiye göre dünyda bu geminin sınıfında 5 gemi var.

GEMİ NE ZAMAN GELECEK? ADI NE OLACAK?

Edinilen bilgilere göre gemi Türkiye'ye henüz gelmedi, 2022 yılında gelmesi bekleniyor. Geldikten sonra da hemen göreve başlamayacak. Daha önce Yavuz ve Kanuni gemileri geldikten 6-7 ay sonra göre başlamıştı. Yeni gemi için de aynı sürecin işlemesi ve ilk görev yerinin ise Karadeniz olması bekleniyor.

Geminin adı da henüz net değil. Alparslan olabileceği yönünde iddialar ortaya atıldı. Ama Türkiye'ye geldikten sonra adının netleşmesi bekleniyor.

4. sondaj gemisi 238 metre uzunluğa ve 42 metre genişliğe sahip. Maksimum sondaj derinliği 12 kilometre olan geminin maksimum operasyon derinliği ise 3 bin 600 metre. Kule yüksekliği 104 metre olan geminin mürettebat kapasitesi ise 200 kişi.