İlişkiler gezegeni Venüs’ün zorlu açılarının etkili olduğu bir haftadayız. Böylesi dönemlerde özel ve sosyal ilişkilerde zorlanmalar olur. Daha fazla anlayış ve esneklik gerektiren böylesi zamanlarda sevdiğimiz insanlar üzerinde baskı yaratacak tavırlardan uzak kalmamız isabetli olacaktır. Zira bizde baskı yaratan, kısıtlanmış hissettiğimiz ilişkilerden özgürleşme arzumuz giderek artıyor olacak.

Özgürlük ihtiyacımız artıyor

1 Şubat Pazartesi günü saat 17.05’te ilişkiler gezegeni Venüs Kova burcuna geçiyor ve Satürn ile kavuşuma ilerliyor. Geleceğe yönelik ciddiyet taşıyan, olgunlaşmış ilişkilerin artık gerçekçi bir noktaya taşınması zamanındayız. Fakat olgunlaşmamış, ayağı yere basmayan ilişkilerde kopmalar görülebilir. Bu yönden ilişkilerde Çarşamba, Perşembe ve Pazar günleri dikkatli olmak gerekir. 

Kişisel bakım 

Venüs, estetik ve güzellik, çevresini güzelleştirme ile de alakalıdır. Kendimize verdiğimiz değer, gösterdiğimiz özen ve kişisel bakımımız da Venüs ile ilişkilidir. Venüs’ün Satürn-Uranüs arasındaki dik açıyı çalıştıracağı hafta genelinde kişisel bakımla ilgili radikal değişikliklere kalkışmak pek önerilmez. Zira aklımızdaki ile aldığımız sonuç birbirinden farklı olabilir. 

Liderlik ve otorite çekişmeleri

Hafta boyunca, liderlik ve otorite çekişmelerine açık bir zaman diliminde olacağız. Bu bağlamda özellikle pazartesi ve perşembe günleri zorlu gözükmekte. Önem verdiğimiz etkili pozisyondaki kişilerle görüşmeler açısından salı veya hafta sonunu tercih edebiliriz. İkili ilişkilerimize yönelik yeni mesuliyetler alma zamanlarına varmış durumdayız. 

Piyasa hareketleri 

Hafta geneli piyasa hareketleri ve yatırımlar açısından pek elverişli gözükmüyor. Ay’ın rahat açılarının etkili olduğu salı günü piyasada hareket yapmak, yatırımlar açısından uygun olabilir. Ama Ay’ın zorlu açılarının etkili olduğu perşembe günü piyasada büyük riskler almamak daha isabetli olur.  

Sosyal mesafeye dikkat! 

Öte yandan, sosyal mesafe ve izolasyon temalarının da vurgu kazanacağı bir zaman dilimindeyiz. Akrep burcundaki Ay’ın, Kova-Boğa burçlarından dik açı yapan gezegenlerin bu açılarını tetikleyeceği 4 Şubat günü, bir gün öncesi ve bir gün sonrası riskli gözüküyor. Doğal afetlere dikkat! Ayrıca finansal açıdan da dikkatli olmak, fazla risk almamakta fayda var. Stresli ve spekülatif piyasa hareketleri, beklenmedik iniş çıkışlar olabilir! 

Girişimleriniz boşlukta kalmasın!

Astrologların sıkça kullandıkları terimlerden biri de Ay’ın boşlukta olmasıdır. Pek tabii ki hiçbir gökcismi kendi yörüngesinin dışına çıkıp boşlukta dolanmaz. Ay’ın boşlukta olmasıyla ifade edilmek istenen bu değil. Bu terimle ifade edilmek istenen, Ay’ın geçiş yapmakta olduğu burcu tamamlayana kadarki süreçte önünde yapacağı hiçbir temel açı kalmamasıdır. Böylesi dönemlerde önemli iş ve girişimler tavsiye edilmez. Çünkü bu işler boşlukta, belirsiz, ucu açık kalır ve istenen ya da beklenen şartları elde etmek zor olur. Ay’ın boşlukta olduğu zaman dilimi bazen sadece birkaç dakika, bazen de bir günden fazla zaman alabilir. Zodyak’taki gezegenlerin çoğunluğunun bulundukları burçların ilk derecelerinde olduğu zamanlarda, Ay’ın boşlukta olması süresi daha uzundur.  

Bu hafta Ay’ın boşlukta olacağı, dolayısıyla sağlam ve kalıcı adımlar atmak veya büyük işlere girişmek açısından önerilmeyen zamanlar şunlar:

  • 1 Şubat Pazartesi 14.09-14.25 arası
  • 3 Şubat Çarşamba 09.15-17.14 arası
  • 5 Şubat Cuma 12.20-20.16 arası
  • 7 Şubat Pazar 09.16-23.51 arası

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda; 

1 Şubat Pazartesi günü sabah saatleri güç ve otorite konusunda çekişmelere açıklık sergiliyor. Önemli görüşmeler için öğleden sonrasını tercih edebiliriz. Günün ikinci yarısı giyim kuşam alışverişleri, kişisel bakım ve estetik ile ilgili konular açısından güzel bir enerji akışı veriyor. Akşam saatlerinde daha olgun düşünerek kararlar almaya eğilimli olacağız. Güneş-Mars karesinin en etkili olduğu, gereksiz tartışmalardan ve şartları zorlamaktan uzak durmamız gereken bir gündeyiz. Yanlış yerde çıkışlar yaparsak, şimdiye kadar bir yere getirdiğimiz işleri bozabiliriz. Günün mottosu: Bir çuval inciri berbat etmeyin! 

2 Şubat Salı günü pek çok iş, başlangıç, başvuru ve talep oluşturmak açısından bugünü değerlendirilebiliriz. Hukuksal konularda, eğitimle ilgili konularda, yabancılarla yapılan işler veya seyahatlerle ilgili konularda girişim yapabileceğimiz bir gündeyiz. Günün mottosu: Hakkınızı arayın!

3 Şubat Çarşamba günü, sabah erken saatleri iletişim kurmak için uygun fakat günün geneline belirsizlik ve kararsızlık enerjisi hâkim olacak. Akşam saatlerinden itibaren ilişkilerde oluşabilecek gerginliklere, sürtüşmelere dikkat etmemizde fayda var. 

4 Şubat Perşembe günü haftanın en zorlu enerjilerinin devrede olduğu gün olarak, doğal afetler konusunda dikkatli olmak gerekmekte! Çarşamba gününden başlayan güç ve otorite çekişmelerinin, isyankâr enerjilerin ve provokasyonun devrede olduğu bir zaman dilimindeyiz. Önemli görüşmeler yapmak açısından bugünü tercih etmemekte fayda var. 

5 Şubat Cuma günün ilk yarısını iş ve girişimlerimiz için değerlendirebiliriz. Günün ikinci yarısındaysa yapacağımız işlerden beklediğimiz neticeleri almakta, somut sonuçlar elde etmekte zorlanabiliriz. Büyük işlere girişmek açısından uygun bir zaman diliminde değiliz. Günün mottosu: Boyunuzdan büyük işlere kalkışmayın! 

6 Şubat Cumartesi günü boyunca Venüs-Satürn kavuşumunun zorlu etkileri devrede olacak. Olgunlaşmış ilişkiler açısından çok sorun olmayabilir, ama henüz yeterince olgunlaşmamış ve oturmamış ilişkiler kopabilir, soğuyabilir, tıkanabilir. Sosyal mesafe konusunun vurgulandığı, ilişkilerde izolasyonun vurgu kazandığı bir gündeyiz. Sanatsal, yaratıcılık içeren projelere girişimler yapılabilir, kişisel bakım ve estetikle ilgili konularda, giyim kuşam, düzenleme, güzelleştirme ile ilgili konularda uyumlu etkiler ile değerlendirilebilir. Günün mottosu: İlişkinizin sorumluluğunu alın! 

7 Şubat Pazar günü ilişkiler açısından dengesiz ve zorlu bir enerji akışı var. Özellikle de sabah saatlerinde beklenmedik gelişmelere açık olabiliriz, dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var. Venüs-Uranüs karesinin zorlu etkilerinin maksimumda olduğu gün genelinde, ilişkilerde sıra dışı durumlara, skandal gelişmelere açık olabiliriz. Sağlam olmayan ilişkilerin kopma riski de var. Günün mottosu: Ya sev ya da terk et! 

Editör: TE Bilisim