Astrolog Aslıhan Doktoroğlu

10 Eylül Cumartesi Balık Dolunayı gerçekleşecek. Neptün’ün de eşlik ettiği bu dolunay sebebiyle 10 gün boyunca duygusal ve hassas davranmaya yatkınlaşacağız. Merhamet ve affedicilik ön planda olacak. Sezgilerimizin de kuvvetleneceği bu dönemde iç sesimizi dinlemekle, gerçeklik sandığımız durumlar arasında kalabiliriz.

Dolunaya durağan konumdaki Merkür, Jüpiter’in karşısında yer alarak eşlik ediyor. Bu konum karar verirken hata yapma, dikkatin farklı alanlara kayarak yanılgı yaşanması gibi etkiler verebilir. Bu yüzden dolunay sürecinde atacağımız adımları çok iyi tartmamız önemli olacak.

Bazı fedakarlıklar yapmamız gerekebilir. Bu noktada gerçekten yüreğimizden geçeni yapıyorsak, Aralık sonunda attığımız adımların güzel sonuçları ile karşılaşabiliriz.

Bu dolunay bırakmamız gerekenleri bırakabilirsek, ilerlemek istediğimiz alanda kendimize önemli bir fırsat vermiş olacağımız bir dolunay. Geçmiş tecrübelerimizden feyz alıp, bize iyi gelmeyeni sonlandırabiliriz.

Körü körüne bağlı olduğumuz durumlar ya da kişilerle ilgili beklenmedik şeyleri öğrenebiliriz.

Finansal konularda ve ikili ilişkilerde de ayaklarımızın yere sağlam bastığından emin olmamız gerekecek. Bazı ani bitişler, tamamlanmalar gündeme gelebilir. İletişimin çok sağlıklı olmayacağı bu süreçte her duyduğumuza inanmamaya dikkat edelim.

Sağlık olarak ise sindirim sistemi hassasiyetleri devam ederken, zehirlenmelerin de yaşanabileceğini göz önünde tutarak tedbirli davranalım.

Türkiye haritasının aldığı etkilere baktığımızda, borsayla, gençlerle ve sanat camiasıyla ilgili akılları karıştıran haberler gündeme gelebilir. Bu dönemde açıklanan kararların hayata geçmesi çok kolay olmayacaktır.

Bu dolunaydan daha fazla etki alacaklar ise 7-13 Eylül, 6-12 Aralık, 5-11 Mart, 5-11 Haziran arasında doğanlar ve 17 derece değişken burçlarda (Balık, Yay, İkizler, Başak) önemli vurguları olanlar.

Balık Dolunayının yükselen burçlara göre etkileri ise şu şekilde;

YÜKSELEN KOÇ

Daha önce fark etmediklerinizi görebilir, gizli saklı kalmış konuları duyabilirsiniz. Bu süreçte karşılaşacağınız olaylar, kendinize daha çok değer ve öncelik vermenize sebep olacak.

Çalışma arkadaşlarınızla ilgili beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir. İkili ilişkilerinizde ise iletişim sorunları yaşayabileceğinizden fevri karar almamaya dikkat etmelisiniz.

YÜKSELEN BOĞA

Arkadaş çevrenizin daha çok gündeminizde olacağı bu günlerde yardımlaşma duygusu öne çıkacak. Bir yandan uzun vadeli hedeflerinizle ilgili kararlar da almak isteyebilirsiniz. İş hayatınızla ilgili atacağınız adımlarda gerçekçi olmaya gayret edin. Aşk hayatınızda da sürpriz gelişmeler yaşanabilir.

YÜKSELEN İKİZLER

İş hayatınızla ilgili konuların ön planda olacağı bu dönemde netleşmesi gerekenleri tamamlamak önceliğiniz olacak. Aşk hayatınıza yenilik getirecek adımlar atabilirsiniz. Evinizle ya da ailenizle ilgili planlarınızda beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Bu süreçte çocuklarınızla ilgili vereceğiniz kararları da daha fazla sorgulamanız gerekebilir.

YÜKSELEN YENGEÇ

Hayata bakışınızın daha merhametli olacağı bu dönemde ileri dönük planlarınızı gündeminize alabilirsiniz. İş hayatınızdaki bilgi akışı size yanlış kararlar aldırabilir, bu yüzden temkinli olmaya gayret edin. Evinizle ilgili tamamlamak istediğiniz konuları sonuçlandırabilirsiniz.

YÜKSELEN ASLAN

Finansal konularda daha iyimser hissedeceğiniz bu süreçte iş hayatınızla ilgili yeni fırsatlar gündeme gelebilir. Miras, nafaka, kredi gibi konulardaki belirsizlikler netleşebilir. Eğitimle ya da seyahatlerle ilgili planda olmayan harcamalar çıkabilir. Sosyal hayatınızda aktif olacağınız bir dönem.

YÜKSELEN BAŞAK

İkili ilişkilerinizde ve ortaklıklarınızda olaylara daha farklı bakacağınız bir dönem. İlişkinizdeki sorunları görmezden gelmeden ilerlemek ve çözüm aramak size iyi gelecek. Harcamalarda aşırıya kaçmamaya dikkat edilmeli. İş hayatınızda, düşünülerek atılmış adımlar size kazanç olarak geri dönebilir.

YÜKSELEN TERAZİ

Sağlıkla ilgili konuların öne çıkacağı bu dönemde kötü alışkanlıkları, bağımlılıkları bitirmek söz konusu olabilir. Günlük akışınızı değiştirmeniz gerekecek. İkili ilişkilerle ilgili gizli kalmış konular gün yüzüne çıkabilir. Yeni bir eğitime başlama ya da seyahate çıkma gündeme gelebilir.

YÜKSELEN AKREP

Çocuklarınızın ve aşk hayatınızın ön planda olacağı bir dönem. İkili ilişkilerinizde iç sesinizi dinleyerek ilerlemek size iyi gelecek. Sağlıkla ilgili konularda beklenmeyen gelişmeler yaşanabilir. Korkularınızla yüzleşmek için atacağınız adımlardan güzel sonuçlar alabilirsiniz.

YÜKSELEN YAY

Ailenizle ve evinizle ilgili konular gündemde olacak. Hayal kırıklığına uğramamak için hiçbir şeyi idealize etmemeye, gerçekçi olmaya çalışın. İş hayatında da riskli karar almamaya dikkat edilmesi gereken bir dönem. İkili ilişkilerinizde ise uzun vadeli planlarınızı destekleyen durumlarla karşılaşabilirsiniz.

YÜKSELEN OĞLAK

İletişimin, düşüncelerinizin aktif olacağı bu dönemde yaratıcı fikirler geliştirebilirsiniz. Yakın çevrenizle olan ilişkilerinizde yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Aile hayatı ile iş hayatının dengesini kurmakta zorlanabileceğiniz bu süreçte çalışma hayatınızla ilgili olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz.

YÜKSELEN KOVA

Kazançlarınıza ve değerlerinize odaklanacağınız bu süreçte ailenize destek olabilirsiniz. Evinizle ya da gayrimenkullerle ilgili gelişmeler yaşanabilir. Çocukların eğitiminde ya da aşk hayatınızda yeni adımlar atabilirsiniz. Bu dönemde sizi şaşırtan haberler de alacaksınız.

YÜKSELEN BALIK

Sizi yakından ilgilendiren bu dolunay kendinize ve sağlığınıza daha fazla odaklanmanıza sebep olacak. Kendinizle ilgili düşüncelerinizi hayata geçirmek isteyeceksiniz. Bu dönemde gelir gider dengesini kurmakta zorlanabilirsiniz. Ailenizin desteğini almak size iyi gelecek.

Hepimize iç sesimizi dinleyebileceğimiz bir dolunay olması dileğimle, sevgiler.

Aslıhan Doktoroğlu

www.astrolojihan.com