57 yaşındaki kadın, 1,50 boyunda

Birleşik Krallık'ta 34 yıldır şoförlük yapan kadın "boyu çok kısa" olduğu gerekçesiyle işten atıldı. 

Tracey Scholes, geçen hafta aldığı bir bildirimle daha fazla şoför olarak çalışamayacağını öğrenince şoke oldu.

Otobüs işletmecisi Go North West şirketinin yönetimi, 57 yaşındaki ve yaklaşık 1,50 metre boyundaki kadına otobüsleri güvenli şekilde sürebilmesi için yeteri kadar uzun olmadığını söyledi.

Britanya ve İrlanda merkezli Unite the Union sendikasının açıklamasına göre şirket, otobüslerindeki yan aynaların yerini değiştirdi ve Scholes'a yeni aynaları kullanırken pedallara yetişmesi için boyunun çok kısa olduğu söylendi.  

Birleşik Krallık'ın en büyük ikinci sendikası Union'ın açıklamasında, Scholes'a mesai saati ve maaşı daha az olan, dolayısıyla da kadını ekonomik açıdan zora sokacak başka bir pozisyonun teklif edildiği de bildirildi.

Scholes ise teklifi kabul etmeyince, şirket işi bırakması için 12 haftası olduğuna dair bir bildiri gönderdi. Fakat deneyimli şoför, şirketin gönderdiği bildiriye itiraz edeceğini söyledi.

Scholes, "Bu çok üzücü bir durum. İpotekli evde oturan, üç çocuklu dul bir kadınım" dedi.

Şoför, "Daha önce hiç sendikayı devreye sokmak durumunda kalmamıştım. Hiç disiplinlik bir olay yaşamadım ve hiç işten uzaklaştırılmadım. Bir sorunum olduğunda yönetime her zaman kendim gittim ve işimi hallettim" ifadelerini kullandı.

Öte yandan bazı meslektaşları Scholes'u yalnız bırakmadı. Kadının işine devam edebilmesi için başlatılan imza kampanyasına en az 1700 kişi katıldı.



Independent Türkçe, MirrorManchester Evening News

Editör: TE Bilisim