Yıllarca önce yaşanan olay Almanya'da hala hatırlanıyor. Alman haber kuruluşu NDR , olayı "Savaş sonrası Alman tarihindeki en muhteşem kanunsuz adalet örneği" olarak nitelendirdi.

Marianne Bachmeier iki büyük çocuğunu evlatlık veren ve maddi sorunlarla boğuşan bir anneydi. 7 yaşındaki kızı Anna ile yaşıyordu.

Trajik olayın yaşandığı gün, 7 yaşındaki küçük kız annesi ile tartışmış ve okulu asmıştı. Çevresince neşeli ve konuşkan bir çocuk olarak bilinen Anna, 35 yaşındaki kasap komşuları Klaus Grabowski'nin yanında almıştı. Grabowski ise daha önce çocuk istismarından hüküm giyen bir sabıkalıydı.Anna'nın cansız bedeni bir süre sonra bir nehir kıyısında karton kutu içerisinde bulundu. Müfettişler daha sonra Grabowski'nin Anna'yı külotlu çorapla boğmadan önce saatlerce evinde tuttuğunu öğrendi.

Nişanlısının ihbarıyla yakalanan Grabowski sorgu sırasında Anna'yı öldürdüğünü itiraf etse de ona cinsel saldırıda bulunmadığında ısrar ediyordu. Katil, küçük kızı kendisine şantaj yapmaya çalıştıktan sonra boğduğunu iddia etti. Grabowski'ye göre, Anna onu baştan çıkarmaya çalıştı ve annesine, eğer parasını vermezse kendisini taciz ettiğini söylemekle tehdit etti.Halihazırda kızının öldürülmesinin hıncını üstünde taşıyan Marianne Bachmeier, katilin bu hikayesi sonrası küplere bindi. Bir yıl sonra yani Klaus mahkemeye çıktığında aklında intikamdan başka bir şey olmayacaktı. Malum dava geldiğinde Grabowski'nin yeni savunmaları da vardı. 1981'de Lübeck bölge mahkemesinde görülen davada Klaus, suçu yalnızca hormonal dengesizlikler nedeniyle işlediğini, önceki yıllarda suçlarından dolayı gönüllü olarak hadım edildiğini savundu.Duruşmanın üçüncü gününe geldiğimizde artık dayanamayacak hale gelen Bachmeier, çantasından çıkardığı 22 kalibrelik Beretta tabancısıyla katile mahkeme salonunun ortasında sekiz el ateş etti. Bu mermilerden altısı doğrudan Grabowski'ye isabet etti ve mahkeme salonunun zemininde bir kan havuzu oluşturdu.Bachmeier'in iddiaya göre, "Kızımı öldürdü... Yüzünden vurmak istedim ama sırtından vurdum... Umarım ölmüştür." İki polis memuru da, Bachmeier'in Grabowski'yi vurduktan sonra "domuz" dediğini duyduğunu iddia etti. Onlarca görgü şahidi ve kendi ifadelerinden sonra Bachmeier tutuklandı.Nihayetinde mahkemeler, 1983 yılında Bachmeier'i suçlu buldu. Bachmeier, kasten adam öldürmek suçundan altı yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bunun üçte ikisini yattı.Hapisten çıktığı 1985'te evlenen Bachmeier, 1988 yılında Nijerya'ya taşındı. 1990'da boşandıktan sonra Sicilya'nın başkenti Palermo'da bir bakımevine yerleşti. Hayatı mücadele ve acıyla geçen talihsiz anne pankreas kanserinden dolayı 1996'da hayata gözlerini yumdu.

Editör: TE Bilisim