Karşılıksız aşk kişiye çok fazla acı ve üzüntü verir. İlişkiler her zaman dengede olamayabilir ve bir taraf hep daha fazla sevebilir. Böyle olduğu zaman hayâl kırıklıkları ve güvensizlikler ortaya çıkar. Bir ilişkide seven tek kişi olmak duygusal ve fiziksel olarak yorucu olabilir. Böyle bir ilişki içinde olup olmadığınızı anlamak önemlidir. İşte tek taraflı sevdiğiniz bir ilişkide olmanın belli başlı işaretlerinden bazıları.

Bazı ilişkilerde sadece tek bir taraf çaba gösterir ve ilişkinin devam etmesi için elinden geleni yapar. Peki, ilişkinizde aşkınızın tek taraflı olduğunu nasıl anlarsınız?

İHTİYACINIZ OLDUĞUNDA YANINIZDA OLMAZ

Partneriniz ihtiyaç duyduğunuzda her zaman yanınızda oldu mu? Cevap çoğunlukla "Hayır" ise, sizi umursamıyor olabilir. İlişkilerde çiftler zor zamanlarından birbirinin mutlaka yanında olup destek olmalıdır. Her iki tarafın da birbirine aynı derecede değer vermesi gerekir. İhtiyaç anında sizin yanınızda olmayan bir partner sizi sandığınız kadar sevmiyor olabilir.

İLİŞKİ İÇİN ÇABA GÖSTERMİYORSA 

Partneriniz ilişki için herhangi bir çaba göstermediğinde ya da bundan vazgeçtiğinde, bu sizi artık sevmediğinin bir işareti olabilir. Birbirini seven insanlar ilişkileri için çaba gösterir ve fedakarlık yapar. Ama ilişkinizde bu davranışları hissetmiyorsanız durup düşünmeniz gerekebilir.

BAHANELER ÜRETMEK 

Birlikte olduğunuz kişi artık sizinle görüşmek istemiyor ve bu konuyla ilgili sürekli farklı bahaneler mi üretiyor? Eğer bu soruya yanıtınız "Evet" ise ilişkiniz için sadece siz çaba sarf ediyor olabilirsiniz. Yanınıza gelmemek ve sizinle konuşmamak için sürekli mazeret üreten bir kişi artık eskisi kadar sizi sevmiyor olabilir.

ÖZÜR DİLEYEN TARAF HEP SİZSENİZ... 

Kendinizi ilişkideki tüm problemler ve sorunlar için her zaman özür dileyen biri olarak bulabilirsiniz. Yanlış bir şey yapmamış olsanız bile, kendinizi çok fazla stres ve suçluluk duygusuyla karşı karşıya bulup her zaman özür diliyor olabilirsiniz. Eğer ilişkinizde durum bu şekilde devam ediyorsa tek taraflı bir sevginin olduğunun göstergesidir. Karşı taraf hatalı olduğunda sizden özür dileyip gönlünüzü almıyorsa ilişkinizi bir kez daha gözden geçirmelisiniz.