Hamburger yedikten sonra hayatını kaybetti! Ailesi harekete geçti.

18'inci yaşını kutlamak için restorana giden çocuk, yediği hamburger sonrasında hayatını kaybetti. Acılı aile, ölen oğullarının ardından başkalarının da aynı acı sonu yaşamaması için farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

2017 yılında İngiltere Crowborough'da, 18'inci yaş gününü kutlamak için restorana giden Owen Carey, gerçirdiği anaflaktik şok sonrasında hayatını kaybetti. Restoranda sipariş ettiği hamburgeri yedikten sonra hayatını kaybeden çocuk, etin ekşi kremayla marinelendiğinden haberi yoktu.

Owen'ın süte alerjisi vardı ve hiçbir şekilde süt ürünü içeren gıda tüketmemesi gerekiyordu. Bir adli tabip, Owen'ın restoran personeli tarafından "yanıltıldığına" karar verdi.

Owen'ın süte alerjisi olduğu ve restoranda alerjenlere dair hiçbir uyarı bulunmadığı ortaya çıkınca, gencin 66 yaşındaki babası harekete geçti.

Paul, oğlunun 'boşuna ölmemiş olması' için restoranların alerjen bilgilerini menülerine ve uygulamalarına yazdırması gereken 'Owen Yasası' için kampanya yürütüyor.

Paul'ün Owen Yasası ile ilgili dilekçesi 13.000 kişi tarafından imzalandı. Mayıs ayında ise İngiliz Parlamentosu'nda görüşülecek. Hükümet, önerileri Carey ailesiyle görüştüğünü söyledi.