"Şimdi değil, sonra"

Bunu söylediğime inanamıyorum ama gerçekten çok yorgunum.” İleriye dair bir sinyal verirseniz de iyi olacaktır. Örneği ertesi sabah ona ne isterse yapacağınızı söyleyin. Güven telkin etmek önemlidir. Eğer ilginizi kaybetmediğinizi hissederse sıkıntı da olmayacaktır.

"Bu orgazm numara mıydı?"

Northwestern University’de sosyal psikoloji çalışan Prof. Dr. Eli Finkel “Onu sakın suçlamayın.” diyor. Bu konuşmayı yatak odasının dışarısına taşıyın. Konuyu normal bir sohbette oraya geldiği zaman şöyle diyebilirsiniz: “Benimle orgazm taklidi yapmana hiç gerek yok, ilişkimizde her şey gerçek olsun istiyorum.” Karşılıklı saygıyı yakaladığınız zaman problem de çözülmüş olur.

"Cinsel hastalıklar için test yaptırmak istiyorum"

Bu mesajı şöyle alacaktır: “Hastalığın olmasından şüpheleniyorum!” Bu hiç de hoş bir durum değil. İşleri tersine çevirin. Onun sağlığı için kendiniz test olmak istediğinizi söyleyin ve size katılıp katılmak istemediğini sorun. Eğer ikinizin beraber yapacağı bir şey olarak görürse kendisini güvende hissedecektir.

"Bundan hoşlanmadım"

Bunu söylerseniz berbat görüneceksiniz. Gelişmenin peşinde olduğunuzun hissettirmeniz gerekiyor. Ona sorun: “Yatakta neyi daha fazla ya da az yapmak istersin?” Hem kendi performansınız açısından bilgilenmiş olacaksınız, hem de o size anlatmaya başladığı zaman kulak kesileceksiniz. Bir püf noktası: Bu konuşmayı iltifatların arasına sıkıştırırsanız işler kolaylaşır.

"Seninle denemek çok farklı şeyler var"

Eğer lafa “Biraz garip bir istek biliyorum ama…” diye başlarsanız, partneriniz sıkıntı duyacaktır. Olayı ilginç kılmak önemli, daha akıllıca yaklaşılabilir. Örneğin: “Bağlanmak bana çok ilginç geliyor, sen ne düşünüyorsun?” Onu evet ya da hayır cevaplarına sıkıştırmaktansa, sohbet haline getirip ona zaman sağlamak daha doğru olacaktır. Böylelikle yaşamak istediğiniz şeyi ona dayatmak değil paylaşmak istediğinizi hissettirmiş olursunuz.