ABD'de yaklaşık üç haftadır aranan ve ülkenin gündeminden düşmeyen 'kayıp kızGabby Petito ölü bulundu, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) cesede ulusal parkta ulaşıldığını doğruladı.

Nişanlısı Brian Laundrie ile birlikte doğu kıyısındaki Long Island'dan Temmuz ayında yola çıkan Petito, karavanıyla ABD'deki tüm milli parkları gezmeyi hedefliyordu.Çift New York'tan ABD turuna başladı, yolda çektikleri videoları YouTube kanalında yayınladı. Gezi boyunca ailesiyle düzenli olarak konuşan 22 yaşındaki genç kadınla iletişim, Ağustos ayı sonlarında aniden kesildi.

1 Eylül'de Petito için kayıp ilanı verildi, yerel polis ve FBI genç kadını bulmak için seferber oldu. Petito'dan haber alınamazken, nişanlısı Laundrie ise evine döndü.Kayıp haberi sonrasında polisin şüpheleri Laundrie'ye yöneldi. Ancak bir süre sonra, ailesi, Florida'da yaşayan 23 yaşındaki Laundrie'ye ulaşamadıkları gerekçesiyle polisi aradı.FBI dedektifleri eve gelip Laundrie ailesinin üyeleriyle görüşürken, evin önünde toplanan bir grup ise 'Gabbie nerede?' sloganları attı ve soruşturmaya destek vermeyen aileyi protesto etti.

Brian Laundrie'nin evde saklandığını savunan göstericiler 'Onu dışarı çıkarın!' diye bağırdı. FBI hakkında resmi bir dava açılamadığı için Laundrie'yi bir suçlu olarak değil, kayıp olarak aramaya başladı.

OTOPSİ SONUÇLARI SALI GÜNÜ 

Bütün ABD'nin endişeyle beklediği kara haber ise bugün geldi. Yerel medya Wyoming Ulusal Parkı'nda bir ceset bulunduğunu gece yarısı duyurdu.

Uluslararası haber ajansları tarafından da dünyaya aktarılan haberi FBI da doğruladı, FBI ajanı Charles Jones ulusal parkta bir ceset bulunduğunu basın toplantısında teyit etti.Cesedin 22 yaşındaki Gabby Petito'ya ait olduğunu tahmin ettiklerini kaydeden ajan Jones, kurbanın ölüm nedeninin ise henüz belirlenemediğini aktardı.FBI ajanı, Adli Tıp'taki testlerin tamamlanmasıyla cesedin kimliğinin kesin olarak belirleneceğini vurguladı. Otopsinin yarın tamamlanması bekleniyor.Yerel medya, 2012 model beyaz bir karavanla yolculuk yapan Gabrielle ''Gabby' Petito'nun cesedinin Wyoming Ulusal Parkı'ndaki Spread Creek kamp bölümünde bulunduğunu yazdı.FBI'ın açıklaması günlerdir yas tutan Petito ailesini tamamıyla yıktı, baba Joseph Petito Twitter hesabından "Dünyaya dokundu" yazdı.

Gabby Petito ve sevgilisi Brian Laundrie'nin son olarak Utah'taki Salt Lake City'de yer alan bir otelden 24 Ağustos tarihinde ayrılırken görüldüğü biliniyordu.22 yaşındaki genç kadının ailesiyle yaptığı son telefon görüşmesinin tarihi ise, 25 Ağustos'tu. Polis, 1 Eylül tarihinde Florida North Port'taki evine dönen Brian Laundrie'yi ise aramayı sürdürüyor.

Petito ve Laundrie'nin 12 Ağustos tarihinde kavga edip polisi aradığı da biliniyor. Petito, Utah'ta polislere psikolojisinin kötü olduğunu ve nişanlısıyla sık kavga ettiklerini anlatmıştı.