Amerikalı psikolog Dr. Britney Blair, herkesin bir cinsel kişiliği olduğunu ve cinsel kişiliğini bilen kişilerin daha aktif olduğunu ve mutlu olduğunu iddia etti. Görünüşe göre her insanın yatakta bir kişiliği var. İnsanların yatakta 12 farklı cinsel kimliği olduğunu savunan Blair, cinsel kimlikler hakkında detaylı bilgiler verdi. İşte cinsel kişiliğinizi bulmanızı ve cinsel hayatınızı renklendirmenizi sağlayacak bilgiler.

Muhtemelen psikologların insanları farklı kişilik türlerine göre ayırdığını biliyorsunuz. Peki her insanın cinsel bir kişiliği olduğunu da biliyor muydunuz? ABD'deki Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden klinik psikolog Dr. Britney Blair, hepimizin cinsel hayatında 12 farklı karakterden birine sahip olduğumuzu belirtiyor. Dr. Blair'in bu tezi, on yıldan fazla süren klinik araştırmalara dayanıyor. Cinsel kimliğinizi öğrenmek, yatak odasındaki tercihlerinizi ve sorunlarınızı anlamanıza ve cinsel yaşamınızı şekillendirmenize katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Dr. Blair, 'Tıpkı genel kişiliğiniz gibi, cinsel kişiliğiniz de, doğuştan gelen özelliklerle, sahip olduğunuz deneyimle, kültürel ve dini etkilerle birleşerek oluşan bir karışımdır' diyor.

1-DÖNEK

Alışılmadık yerlerde cinsel ilişkiye girmek isteyen ve rutinden çabucak sıkılan biriyseniz, 'dönek'siniz. Yeniliklere açıksınız ve yatak odasında kendinize güvenirsiniz.

Heyecan arayan bir kişi olarak, daha derin bir bağlantıdan zevk almaya öncelik verdiğinizi görebilirsiniz. Cinsel ilişki konusunda harekete geçmeden önce biraz zaman ayırmayı deneyin. Uzun vadeli sonucu düşünün.

2-TEDBİRLİ

Konforu arzu ediyorsunuz ve cinsel ilişkiye girmek için eşinize yakın hissetmeniz gerekiyor. Ancak doğru koşullar altında baştan çıkarıcı ve duyarlı olabilirsiniz. Karşıdaki kişinin uzak durduğunu hissederseniz hızlı bir şekilde ilişkilerinizden vazgeçersiniz. Bazıları size seçici diyebilir. Çok seçici olmamaya çalışın. Reddetme veya yargılama korkunuzun sizi durdurmasına izin vermeyin. Kendinize zaman ayırın ve kendi arzularınızı ve fantezilerinizi keşfedin. Partnerinize ne istediğini sormayı ihmal etmeyin.

3-BÜYÜCÜ

Herkesle flört edersiniz ve yeni bir partnerle cinsel ilişkiye girmek için çok uzun süre beklemekten sıkılırsınız. Özgür, eğlenceli ve arkadaş canlısısınız. Baştan çıkarma konusunda son derece yeteneklisiniz. Başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğünü önemsemediğiniz için şanslısınız. Enerjiksiniz ve bu da sizi büyük bir cinsel varlık haline getirir.

Randevuları sıkıcı buluyorsunuz ve yatak odasına hızlı bir şekilde ilerlemek istiyorsunuz, bu da bazen düşünmeden önce hareket ettiğiniz anlamına geliyor. Durumunuzu ve insanları değerlendirmek için önce düşünmeye çalışın. Bu yeni kişiden gerçekten keyif alıyor musunuz yoksa can sıkıntısından mı onunla birliktesiniz?

4-İHAM PERİSİ

Hiçbir şey sizi kendi zevkinizi yaşamaktan daha fazla heyecanlandıramaz. Sizin için samimiyet önemlidir. Karizmatiksiniz, yüksek bir cinsel enerji yayıyorsunuz. Kendinizi beden dili ve göz temasıyla ifade edebilirsiniz ve kelimeler yerine jestler kullanıyorsunuz. Sizin için neyin işe yarayıp yaramayacağını biliyorsunuz. Ancak eşinizin de ihtiyaçları olduğunu unutmamaya çalışın. Bir partnerde cinsel uyarılma yaratmak, var olan en güçlü dönüşlerden biridir, bu yüzden es geçmeyin. Geri adım atın ve sizi neyin harekete geçirdiğini düşünün.

5-FİLOZOF

Yaratıcı bir hayal gücüne sahipsiniz. Zihniniz sizin için en önemli cinsel organ. Muhtemelen kendi arzularınızı zaten biliyorsunuz. Yatak odasındaki sınırları zorlamak için hayal gücünüzü kullanıyorsunuz. Sürekli yenilik ve macera peşindesiniz. Cinsel hayatınızı daha iyi hale getirebilmeniz için zihninizden sıyrılıp fiziksel bedeninize odaklanmanız gerekiyor. Partnerinizle duygusal bir bağlantı kurmaya zaman ayırdığınızdan emin olun.

6-BİLGE

Baştan çıkarılmayı ve risk almaktan kaçınmayı seversiniz. Cinsel açıdan dengeli, zevk almaktan ve partnerinize istediklerini vermekten zevk alıyorsunuz. Cinsel ilişki sırasında koçluk ve rehberlik yapmanın keyfini çıkarır ve nadiren inisiyatif alırsınız. Deneyimli bir ortak için 'öğrenci' rolünü üstlenmeyi tercih edersiniz. Cinsel ilişki sırasında sessiz olma eğilimindesiniz ve arzularınızı açıkça ifade etmiyorsunuz. Konuşmayı deneyin ve partnerinize ne istediklerini sorun.

7-ROMANTİK

Cinsellik sizin için, fiziksel hareketten çok daha fazlası. Cinselliği bir sevgiliyle bağını derinleştirmek için kullanıyorsun. İlişki sırasında derin göz temasıyla sevgiyi hissetmek istiyorsunuz. Sevgilinizin asla cinsel bir nesne gibi hissetmesini istemezsiniz, bu yüzden onları takdir etmeye özen gösterin. İlişkinizi canlandırmak için pozisyonlar deneyin. Bu sayede size neyin daha iyi geldiğini öğrenebilirsiniz.

8-MACERACI

Cinsel ilişkiye girmeyi seviyorsunuz ama sıradan cinsellik konusunda gergin hissedebilirsiniz. Cesur ve deneysel, yeni şeyler denemeyi seviyorsunuz Cinsellik sizin için bağlayıcı bir şey. Uzun vadeli bir ilişki için hem vahşi hem de derin bir duygusal bağlantıya ihtiyacınız var.

9-FEDAKAR

Zevk vermeyi tercih eden tarafsınız. Partnerinizin zevk aldığını görmekten hoşlanırsınız. Önce partnerinizi sonra kendinizi düşünüyorsunuz. Partnerinizle aranızda derin bir bağlantı olmasını istiyorsunuz.

Cinsel hayatınızı renklendirmek için kendi ihtiyaçlarınızı da düşünmelisiniz. Kendi arzularınızı da partnerinize söylemekten çekinmeyin.

10-ATEŞLİ

Sadık ve sabırlı ve romantiksiniz. Partnerinizi güvende hissettiriyorsunuz. İçe dönüksünüz. Aşık olmak ve aşık kalmak cinsel deneyiminizin büyük bir parçası.Sizi harekete geçiren ilişki budur. Ancak, cinsellik hakkında konuşmaktan asla korkmayan, net bir iletişimci olduğunuz için, partneriniz her zaman nerede durması gerektiğini bilir. Vücudunuzun cinsel uyaranlara verdiği tepkiyi öğrenin.

11-EGEMEN

Hakimiyetiniz olduğunuz sürece yatak odasında güç oyununu seversiniz. Duygularınıza teslim olmakta zorlanıyorsunuz. Sevişmenin yeni yollarını keşfetmek için partnerinizin bazen sorumluluk almasına izin vermeyi unutmayın. İlişki sırasında daha az düşünmeye ve daha fazla hissetmeye çalışın. Değişiklik demişken, arada bir partnerinizin liderliği ele almasına izin verin.

12-DUYGUSAL

Beden dilini kullanma ve duyularınızı keşfetme konusunda beceriklisiniz. Masajların, sarılmanın, öpmenin ve okşamanın tadını çıkarırsınız. aman zaman partnerinizin zevkinin pahasına andan kaybolabilirsiniz.

Herkes beden dilinde sizin kadar iyi değildir, bu yüzden arzularınızı sözlü olarak da iletmeye çalışın. Aklınızı okumalarını beklemeyin. 

Editör: TE Bilisim