Mesajlaşma bir sanattır: Bir kadınla nasıl mesajlaşılır?

Bir kadınla nasıl mesajlaşılır? Güzel bir yerde tanıştınız, herkes evlere dağıldı. Sıra geldi ilk mesaja. İşte zurnanın zırt dediği yer, 'Ne yazacağım?' Bir kadınla mesajlaşmak, biraz ağzınızın laf yapması gereken bir alan. Ne yazmalı, muhabbet nasıl ilerletilir?

Dozunda tutun, mesajla darlamayın

İlgi, her ne kadınların hoşuna gitse de eğer cevap vermiyorsa bir nedeni olmalı. Belki de sizin kadar hoşlanmamıştır. O nedenle konuşmanın gidişatını karşınızdaki kadına göre ayarlamanızda yarar var. 

Zamanında cevap verin

Tabii her mesajımıza saniyesinde cevap vermek zorunda değilsiniz bir gün boyunca bekletince de karşı tarafın heyecanı kaçacak. Hatta karşınızdaki kadını oyalıyorsunuz diye size cephe alması söz konusu olabilir. Sabah günaydınmesajı atıp akşamki mesajları cevapsız bırakırsanız tutarsız bir izlenim bırakmış olursunuz. 

Tanışmadan sonraki ilk mesajlar

İlk tanışmanın size nasıl hissettirdiğini karşı taraf bilmek isteyecek. Tanıştıktan ya da ilk randevudan sonra mesaj atmazsanız karşı taraf tanışmanın başarısız geçtiğini düşünecektir. O yüzden oradan buradan duyduklarınızla “cool” olma çabasıyla mesaj atmaktan kaçınmayın.

Yeni konular bulun

Onu tanıdıkça, hakkında konuşacak daha fazla şey bulursunuz. Ancak er ya da geç çeşitli fikirlere ihtiyaç duyarsınız. Mesajlaşmanın bir angarya olmasına izin vermemelisiniz. Yeni konular keşfetmeli ve ona mesaj atabilmek için yeni yollar bulmaya çalışmalısınız.

"Seni rüyamda gördüm" eskide kaldı

Artık herhalde en çok klişeleşen mesajlardan biri haline geldi “Seni rüyamda gördüm”. Eğer aklına geldiyse direkt aklıma geldin diyerek mesaj atabilirsiniz. “Seni rüyamda gördüm” gibi klişe bahanelerin arkasına sığınmaya gerek yok.

Sevgi sözcükleri için hızlı davranmayın

Bir kıza gerçek adı yerine tatlı olabilmek için “böceğim, balım veya minnoşum” gibi kelimelerle hitap etmemelisiniz. Özellikle “bebeğim” demekten olabildiğince uzak durmalısınız. Yeni tanışmış olduğunuz birine karşı bu kelimeyi kullanamazsınız. Benzer şekilde bu tür kelimeleri kullanırsanız adınızı unuttuğunu düşünebilecektir.