Sedat Peker, geçen yıl çektiği videolarda, SBK Holding’in sahibi firari Sezgin Baran Korkmaz’ın silindiğini iddia ettiği 45 milyon dolar alacağının sahibinin İnan Kıraç olduğu belirtilmişti. İnan Kıraç ise iddialara “Biz sorunumuzu hukuk yoluyla çözdük ve 6 milyon dolar karşılığında hisseleri devraldık. 40-54 milyon yazılıyor. 6 milyon dolar, Türk Lirası olarak o rakama denk geliyor" demişti. İnan Kıraç'ın avukatlığını ise Hablemitoğlu suikastının planlayıcısı olma suçlamasıyla aranan Levent Göktaş'ın yaptığı ortaya çıkmıştı.

Sedat Peker Basın danışmanı Emre Olur’un Twitter hesabından İnan Kıraç'ı hedef aldı. Mesajda Peker, İnan Kıraç’a “Karanlıkların lordu” diye seslenerek, “Yanlış işler yapıyorsun! Yapma! İlerleyen saatlerde sana küçük bir ziyarete geleceğim. Orada yazılanları anlarsan ne ala, eğer ki anlamazsan bu işin sonu çok kötü vallahi” dedi.

Peker, şu açıklamaları yapmıştı:

"(Süleyman Soylu, Sezgin Baran Korkmaz'ı) İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor. Saat 10.30, 12.30 çıkış. Sezgin Baran Korkmaz'ın 45 milyon dolar bir iş adamından (İnan Kıraç) alacağı var. Süleyman buna 'Senin hakkında tahkikat yapıldı, yurtdışına çık. Yukarının haberi var, bu parayı da sil, sorun çıkacak' diyor. Yukarısı da Tayyip abi. Amerika'dan da büyük para gelmiş diye herkes biliyor ya.. Bütün kayıtlar çıkacak. Sezgin Baran Korkmaz, 6 Aralık'ta yurtdışına gidiyor. İçişleri Bakanı, Organize Suçlar Daire Başkanı'nı telefonla arayıp, hakkında 6 aydır dosya hazırlanan adamı İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor ve görüşüyor ve yurtdışına çıkmasını söylüyor."