Yeşilçam'da birçok unutulmaz filmin başrolünde yer alan Fatma Girik, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ve Türkan Şoray, 'Türk Sinemasının Dört Yapraklı Yoncası' olarak hafızlara kazındı. Fatma Girik, 24 Ocak 2022 tarihinde tedavi gördüğü hastanede Covid-19'a bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. 'Dört Yapraklı Yonca'dan Türkan Şoray, dün Adana'da adının verildiği pamuğun hasadına katıldı. Usta sanatçı, kendisine yazma hediye eden yaşlı bir kadının sözleriyle şoke oldu.

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, üç yeni pamuk cinsi ıslah etti. Enstitü, yetiştirilen bir pamuğa 'Türkan' adını verdi. Bu pamuk çeşidine Adana Büyükşehir Belediyesi de katkı verdi. Bu sene ilk kez Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Çiçekli Mahallesi'nde Serdar Mart'a ait tarlaya bin 500 dönüm ‘Türkan’ cinsi pamuk ekildi. Pamuğun hasadı ise dün gerçekleştirildi. Hasatta ortalama dönüm başına 600-700 kilogram verim alındı.

"YEŞİLÇAM'IN EN HOŞ OYUNCUSU"

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Çil, “Bu çeşit geliştirildiğinde arkadaşlarımla istişare yaptık ve bu çeşide Yeşilçam’ın en hoş artistinin ismini verelim dedik. Çünkü pamuk ona benziyordu. Bundan sonra sadece Yeşilçam’da değil, çiftçimizin dilinde, topraklarında hayat bulsun, o çeşit yaşadıkça, o tarla ekildikçe onun ismi anılsın istedik. Aslında biz ülkeyi doyuruyoruz. Çok şey geliştirip, üretiyoruz. Bunun yanında 20-25 milyar dolar dış ticaret ihracatı yapıyoruz. Ancak biz tarımcıların ismi duyulmuyor” şeklinde konuştu.

"BAK KENDİNE"

Yeşilçam'ın önemli oyuncularından Türkan Şoray, adının verildiği pamuk cinsinin hasadına katıldı ve kadınlarla birlikte tarlaya girerek pamuk topladı. Bu sırada Sıdıka Kılıç isimli bir kadın, Türkan Şoray’a yazma hediye etti. Kılıç, usta sanatçıya, “Fatma Girik öldü, sen ölme. Bak kendine” dedi. Bunun üzerine kısa süreli şok yaşayan Şoray, "Allah bilir" cevabını verdi.