Aşık olmanın ne yaşı ne de doğru zamanı var. Aşk bir anda kapıyı çalar. Yine de ilişki terapistlerinin onayladığı bu 9 soruyu göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bu sayede hem kararsızlıklar ortadan kalkabilir hem de gelecekte sizi nelerin beklediğine dair öngörü sahibi olmanız mümkün.

Çoğumuz için aşk aniden gelen bir duygu. Bir anda karşınıza çıkan beyaz atlı bir prens ya da arkadaş ortamında tanıdığınız bir prenses, hayatınızın aşkı da olabilir, en büyük pişmanlığınız da. Genellikle insanlar 'en büyük pişmanlık'tan korktukları için aşka kendilerini kapatırlar. Sonuçta bir iş görüşmesine gittiğimizde bizden CV istiyorlar ancak bir ilişkiye başlayacağımız zaman hoşlandığımız kişinin aşk geçmişini talep etmemiz pek de mümkün değil :)

İşte burada ilişki uzmanları devreye giriyor. İleride "Sonunun böyle olacağını düşünememiştim" cümlesini kurmamak için, henüz ilişkiye başlamadan önce cevaplamanız ve göz önünde bulundurmanız gereken bazı sorular var.

Aşık olmaya karar vermeden önce bu soruların cevaplarını öğrenin

1- Potansiyel aşkınızın anne ve babasının arası nasıl? Anne ve babası ayrı mı, hala birlikte mi, duygusal bağları nasıl? İnsanlar genellikle ebeveynlerinin izinden giderler.

2- Müstakbel sevgiliniz ebeveynlerine nasıl davranıyor? Çok yüksek ihtimal size de onlara davrandığı şekilde davranacaktır.

3- Aşık olduğunuz kişinin eski ilişkilerine dair bilginiz var mı? Çok detaya inmenize gerek yok. Ancak en azından ilişkilerinin nasıl bittiğini öğrenmenizde fayda var.

4- Partnerinizin arkadaşlarını tanıyor musunuz? Onun hakkında ne düşünüyorlar? Sinirlendiğinde nasıl oluyor?

5- Parayla arası nasıl? Borçları var mı, cimri mi?

6- Çocuk istiyor mu? Çocukları nasıl büyütmeyi planlıyor?

7- Dini ve kültürel farklılıklar var mı?

 Bunlar   size özel

8- Yalnız olduğunuz için mi bu kişiyle birlikte olmak istiyorsunuz, yoksa gerçekten sevdiğiniz için mi? Ya da ona acıdığınız için mi birliktesiniz?

9- Sevgilinizi fikirlerine önem verdiğiniz bir büyüğünüzle tanıştırdınız mı? Onlar genellikle daha bilgedir ve sizin göremediklerinizi görebilirler. Sevdiğiniz kişiyi zamanı gelince iş arkadaşlarınızla da tanıştıracaksınız. Bu nedenle dikkatli bir seçim yapmanız gerekir.