Uzmanlar bel ağrısı çekenlerin hangi pozisyonda daha iyi cinsel ilişkiye girebileceklerini araştırdı. Yapılan araştırmalar sonucunda bel ağrısı çeken kişilere en güvenli cinsel ilişki pozisyonu açıklandı. Birçok görüşün aksine, 'kaşık' pozisyonunun bel sağlığı için hiç de iyi olmadığı ortaya çıktı. Bunun yerine diz üstü pozisyonun birçok çift için daha iyi olabileceği söyleniyor.

Kanada Ontario'daki Waterloo Üniversitesi'nden uzmanların yaptığı çalışma, cinsel ilişki sırasında omurganın tam olarak nasıl hareket ettiğini ortaya koydu. Araştırmada yaygın görüşün aksine iç içe geçmiş iki kaşığı hatırlattığı için İngilizce'de "kaşık" anlamına gelen "spooning" pozisyonunun bel sağlığı için iyi olmadığı ortaya çıktı. Diz üstü pozisyonun birçok çift için daha iyi olabilir. Kızılötesi ve elektromanyetik hareket algılayıcı kullanan araştırmacılar, toplumda yaygın olarak tercih edilen beş pozisyonda cinsel ilişkiye giren 10 çiftin omurgasının nasıl hareket ettiğini kayıt altına aldı. Bu kayıtlara göre uzmanlar bel sorunu olan erkeklerde ağrıyı neyin tetiklediğine dayanarak, güvenli pozisyonlar belirledi.

Diz üstü pozisyonlar daha güvenli

Tıp dergisi Spine'da yayınlanan araştırma sonuçlarında göre, bel ağrısı öne eğilip ayak parmaklarına dokunmaya çalıştığında ya da uzun süre oturduğunda kötüleşen erkekler için diz üstü pozisyonlar daha güvenli. Uzmanlar bu pozisyon sırasında, erkeklerin omurgalarını kullanarak hareket etmektense, kalçalarını kullanarak hareket etmeleri gerektiğini de söylüyor.

Araştırma ekibinden Natalie Sidorkewicz "Daha önce 'spooning' pozisyonu doktorlar tarafından tavsiye edilen pozisyondu. Fakat bulgularımıza göre, bu doğru değil" diyor. Sidorkewicz bel ağrısının türlerine göre farklı pozisyonların tercih edilmesi gerektiğini söylüyor.

Bir gecelik ilişki, aylar süren ağrılar

Üniversitenin uygulamalı sağlık bilimleri fakültesinden Profesör Stuart McGill ise birçok çiftin bir gecelik ilişkinin ardından aylarca bel ağrısı çekildiği için cinsellikten uzak durduğunu söylüyor.

Sidorkewicz bulgularının birçok çiftin aşk hayatının kalitesini artıracağı görüşünde.

Editör: TE Bilisim