Duygularımızı saklamakta çoğu zaman zorluk yaşarız. Her ne kadar zorlasak da zorlayalım, birinden içten içe hoşlanmadığımızı belli ediyoruz! Vücut dilimiz, duygularımızı açığa vurmamıza neden oluyor. Peki birinin bizden hoşlanmadığını nasıl anlayacağız? İşte birkaç işaret...

1- BOYUNLARINI KAŞIRLAR

Boyun kaşıma eylemi, genellikle bir şey hakkında kararsız olduğu ya da şüphe duyduğu anlamına gelir. Omuzlarını havaya kaldırıp boynunu gizliyorsa, size bir konuyu tüm gerçekliğiyle anlatmıyor demektir.

2- DUDAK BÜZME

Karşınızdaki kişi dudaklarını büzüyorsa, bu bir şeylerin ters gittiğinin göstergesidir. Konuştuğunuz sırada bunu yapıyorlarsa, varlığınızdan rahatsız oluyorlar demektir. Ayrıca sohbetinizden memnun kalmadıkları anlamını da taşıyor bu hareket.

3- MESAFELİ DURURLAR

Konuşurken geri adım atıyorsa, fiziksel ya da duygusal bir mesafe oluşturuyor demektir. Sizden hoşlanmıyor ve kaçmaya çalışıyor.

4- YALANDAN GÜLÜMSERLER

Sahte bir gülüşü fark etmek bazen zor olabilir. Karşınızdaki kişinin dudak kenarlarına ve göz çevrelerindeki kırışıklıklara dikkat edin. Gerçek bir gülümseme, tonlarca yüz kası gerektirir. Yani birisi şakanıza gerçekten güldüğünde, gözlerinin etrafında kırışıklıklar görebilirsiniz. Sahte gülümsemede ise gergin ve zorlanmış görünürler.

5- GÖZLERİNİZE BAKMAZLAR

Göz temasından kaçınmak en kötü işaretlerden biridir. Sohbetinizle ilgilenmediklerini, sizi çekemediklerini belli eder. Dahası, size yalan söylüyor olabilirler çünkü göz temasından kaçınmak, bir şey sakladıklarının bir işaretidir.

6- BACAKLARI BAŞKA TARAFA DÖNÜK OLUR

Sohbet sırasında ayakları size dönük değil de başka tarafa yönelmişse, sizden hoşlanmıyor demektir. Genellikle ayaklarla birlikte gövde de döner. Uzmanlar buna “ventral inkâr” diyor.

7- TEK KELİMELİK CEVAPLAR VERİRLER

Her soru sorduğunuzda veya bir sohbet başlattığınızda, kısa cevaplar veriyorsa, sizinle ilgilenmiyordur.

8- SES TONLARINI DEĞİŞTİRİRLER

Bir kişinin ses tonu, bağlığının derecesini de gösterir. Birisi soğuk veya keskin bir şekilde konuştuğunda mesafesini korumak ister.

9- OTURDUKLARINDA ELLERİNİ KOLTUKTA TUTARLAR

Bir masaya oturuyorsanız ve elleri dizlerinin üzerindeyse, bu hareket sohbetten çok keyif aldıklarını gösterebilir. Elleri koltuktaysa, orada olmaktan mutlu olmadıkları ve bir an önce ayrılmak istedikleri anlamına gelir.