Uzun ömürlü bir ilişki çoğu insan için zor görünebilir. İlişki uzmanları, gün içinde iletişimde kalmak, yatağa aynı anda girmek gibi basit günlük alışkanlıkların ilişkiyi daha da güçlendirdiğini söylüyor. Peki başka hangi alışkanlıklar ilişkinin ömrünü uzatabilir? Gelin birlikte öğrenelim...

1- AÇIK BİR İLETİŞİM BENİMSEYİN

İletişim bir ilişkinin olmazsa olmazıdır. Sevdiğiniz kişiye karşı açık bir şekilde hayallerinizi, sevdiğiniz - sevmediğiniz şeyleri, umutlarınızı anlatın. Sevdiğiniz kişinin sözlerini dikkatlice dinlemeyi ihmal etmeyin.

2- ORTAK İLGİ ALANLARI BELİRLEYİN

Araştırmalara göre, stressiz ve yakınlığınızı artıran herhangi bir aktivite, ilişkiyi güçlendirmek için birebir! Elbette bu, her ikizin de o aktiviteye kendini ne kadar adadığına bağlı.

3- GÜN İÇİNDE BAĞLANTIDA KALIN

Gün içinde birbirinize komik mesajlar atmanız ya da hal hatır sormanız, birbirinizi önemsediğinizi gösterir.

4- EV İŞLERİNİ BİRLİKTE YAPIN

Araştırmalara göre, ev işlerini paylaşan çiftler daha mutlu. Özellikle de bulaşıkları birlikte yıkadıklarında!

5- BİRBİRİNİZE İLTİFAT EDİN

Birinizi takdir edin ve sık sık iltifat edin. Araştırmalar, bu durumun düşük özgüvene sahip partnerlere yardımcı olabileceğini ve ilişkiyi iyileştirebileceğini gösteriyor.

6- BİRLİKTE GÜLÜN

Kahkaha tüm ilişkilerin ilacıdır. Kahkaha sizi sevdiğiniz kişiye her zamankinden daha yakın hale getirir ve ilişkinizi güçlendirir.

7- SORUNLARINIZI AYNI GÜN ÇÖZÜN

Her ilişkide tartışmalar yaşanabilir. Önemli olan tartışmayı sağlıklı bir şekilde çözebilmektir. Eğer gün içinde bir sorunla karşılaştıysanız, sorunu o gün çözün ve kapatın.

8- "SENİ SEVİYORUM" DEMEYİ İHMAL ETMEYİN

Bu iki kelime, bazılarına klişe gelse de bir ilişkinin en önemli öğesidir. Gün içinde "Seni seviyorum" demekten çekinmeyin.