Tırnaklarını çıkarmasını istemiyorsanız: Kadınlara sorulmaması gereken 10 soru

Hep bir klişe vardır ya. Kadınların yaşı ve kilosu sorulmaz diye. Kadınlara sorulmaması gereken aslında çok daha fazla soru var. Bu soruları ister not edin, ister elinize yazın arada kendinize hatırlatın ama bir kadına sormayın. Hiç istemediğiniz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz...

1. Yine mi alışveriş yaptın?

Kadınlar alışveriş yapar. Bunda bir anlaşalım. Eğer sizi AVM'lere sürüklemiyorsa, kendinizi şanslı sayın. Bunca alışveriş, bir yandan da size güzel görünebilmek için. Yani bize teşekkür etmelisiniz. Onu bu konuda rahatsız etmek yerine, yakışanları söyleyin ve mutlu olsun. Yakışmayanları da söyleyin, 14 gün içinde değiştirsin. Eğer alışverişe giderken sizin kredi kartınızı istemiyorsa, artık alışverişleri hakkında yorum yapmayın. 

2. Bugün sporunu yaptın mı?

Meali: Spor yapmaya ihtiyacın var. Bu belki doğru olabilir ama onun egzersiz planını sormanız, onu yalnızca strese sokacaktır. Onu strese sokan adam olmayın. "Bugün spora gitme, bir şeyler yapalım" diyen adam olun. Destekleyici ve motive eden olun. Bazı günler onun sporuna eşlik edin. Bazı günler de kanepede keyif yaparken dondurmasını ayağına getirin. 

3. Bunu mu giydin?

Sen en yakın arkadaşının düğününe giderken kravat takmadığında o bir şey söylememişti. Sen de çeneni kapa ve elbisesinin fermuarını çek. 

4. Aşkım, temiz tişörtlerim nerede?

Kendin bul. Eşin/kız arkadaşın çamaşır yıkamış, bir de üzerine yerini mi soruyorsun? Sence de bir sonraki çamaşır gününü devralmanın zamanı gelmedi mi?

5. Eski kız arkadaşım eklemiş, kabul ediyorum. Senin için sorun var mı?

Kabul et ama ona sorma çünkü hayır derse kendisini kötü hissedecek. Evet derse de bir gün problem çıkarsa "Ama senin için sorun olmayacaktı hani?" sorusuyla karşılaşacak. Eski sevgilliler vardır, bunu değiştiremeyiz. Bazı şeylerin hiç söylenmemesi çok daha iyidir. 

6. Eski sevgilim harika pilav yapardı, tarifini ister misin?

Aaa öyle mi? Kalsın, teşekkürler. 

7. Bir gün aramıza bir kadın daha alalım mı?

Bunun hakkında düşündüğünüzü biliyoruz. Kafanızın içinde bir kadın daha olduğunu biliyoruz. Bu umrumuzda değil ama bunu bir konu haline getirmek, sizi gerçekçilikten uzaklaştırıyor ve komik oluyorsunuz. Uzak bir ihtimal olmasına rağmen bunun neden sürekli düşündüğünüzü anlamıyoruz. Yetişkin film senaryolarını yalnız olduğunuz günlere saklayın ya da bir kere de bir kadın yerine erkek teklifinde bulunun. 

8. Niye bu kadar duygusalsın?

Sizden daha duygusal değiliz. Duygularımızı davranışlarımıza daha çok yansıtıyoruz, arada fark var. Bunu bu kadar sık dile getirmeniz, duygularımızı açığa vuramamamıza, ağladığımızda suçlu hissetmemize neden oluyor. 

9. Regl misin?

Kadınların her gerginliği, her kavgası bu yüzden değildir. Sadece regl olduklarında canları tatlı çekmez. Regl günlerimizle ilgili liseden kalma bilgilerinizi bir kenara bırakın artık. 

10. Memelerini büyüttürsek mi?

Eğer memelerinden memnun olmasa bu konuda kendisi bir adım atardı zaten. Bu cümleye nasıl kırılmayacağını düşünebilirsin.