İngiltere’de yaşayan Türkçe öğretmeni Demek Akçiçek’in ani ölümüyle sevenlerini yasa boğdu. Londra’da yaşayan Türkçe konuşan toplum tarafından tanın ve sevilen genç öğretmen, geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu.

Akçiçek öğretmenin genç yaşta gözlerini yumması İngiltere’yi yasa boğdu.

Akçiçek öğretmenin vefat haberi, uzun yıllar öğretmenlik olarak görev aldığı İngiltere Kültür Merkezi ve Cemevi tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Yapılan paylaşım şöyle: “Sevgili canlar, kurumumuzda uzun yıllardır öğretmenlik yapan, yıllarca emek veren sevgili Demet Akçiçek canımızın ani kaybının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. Devri Daim olsun.”

Britanya Alevi Federasyonu ise şu ifadeleri kullandı:

‘‘Ben kadınım. Ve senin istediğin gibi değil, kendi istediğim gibi kadınım!( Frida Kahlo)ve kendisinin deyimiyle kendi istediği gibi özgürlüğe aşık bir kadın. Demet Akçiçek canımızı vakitsiz kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Uzun süre kurumlarımızda öğretmenlik yaptı emek verdi emekleri hak katında kabul olsun.Devri daim olsun. Ailesine, yakınlarına, sevenlerine sabırlar diliyoruz.’’