Oyuncu ve yönetmen Osman Wöber, 62 yaşında hayata veda etti. 1988-1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu, 1995-1998 yılları arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda müdürlük ve sanat yönetmenliği yapan Wöber'in ölüm haberini Zafer Algöz duyurdu.

KALP KRİZİNE YENİLDİ

Algöz, Twitter hesabından "Sevgili arkadaşımız Osman Wöber ani bir kalp kriziyle veda etmiş diye haber geldi az önce. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun." mesajını paylaştı. Wöber'in ölümü sanat dünyasını yasa boğdu.

"MEKANIN CENNET OLSUN KARDEŞİM"

Usta oyuncu, 'Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığı 'Tuncay Kantarcı' karakteriyle hafızalarda yer edinmişti. Wöber, rol arkadaşı Abidin Yerebakan ile Türk televizyonlarının unutulmaz ikililerinden biri oldu. Wöber'in ölümünün ardından Yerebakan da, "Başımız sağ olsun. Çok üzgünüm…" dedi. Oktay Kaynarca ise yaptığı paylaşımda "Mekanın cennet olsun kardeşim" ifadelerine yer verdi.

Osman Wöber için Mecidiyeköy Büyük Sahne'de tören düzenlendi.

ZAFER ALGÖZ: MERHAMETLİ BİR ADAMDI

Törende konuşan oyuncu Zafer Algöz, "Pırıl pırıl bir insandı. Çocuklarına, insana, doğaya hatta sokak köpeklerine sahip çıkıp evine alabilecek kadar merhametli bir adamdı Osman Wöber. Kendisi Adana Devlet Tiyatrosu'nda ve İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda iki dönem idarecilik yaptı. Oyunlar yönetti. Birçok projenin yapımında emeği geçti. 'Eyvah şimdi ne yapacağız' dediğimizde son derece soğukkanlı işin yürümesi adına olumlu kararlar alan son derece nitelikli bir idareciydi Osman Wöber" diye konuştu.