KKTC Alevi Kültür Merkezi, üyelerinden bir kadına yönelik şiddet ve taciz olayıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Ufuk Murat Gezer isimli kişinin söz konusu olay nedeniyle 4 ay hapis cezası aldığı belirtilerek, kişinin daha önce de suç kayıtlarının bulunduğunun mahkeme sürecinde gündeme geldiği ifade edildi.
Dernek açıklamasında, Gezer’in KKTC vatandaşı olmadığı, geçmişte işlediği bazı suçlar nedeniyle daha önce sınır dışı edildiği, ancak daha sonra yeniden ülkeye girişine izin verildiği savunuldu. Alevi Kültür Merkezi, bu durumun yeni suçların önünü açtığını belirterek siyasi iradeyi sorumluluk almaya çağırdı.
Açıklamada, halen cezaevinde olduğu belirtilen Ufuk Murat Gezer’in tahliye edilmesinin ardından sınır dışı edilip edilmeyeceği konusunda İçişleri Bakanlığı’ndan yanıt istendi.
Dernek, “Suç işlemeyi alışkanlık haline getiren Ufuk Murat Gezer, cezaevinden çıktıktan sonra sınır dışı edilecek mi? Sınır dışı edildikten sonra daha önce olduğu gibi yeniden ülkeye girişine izin verilecek mi?” sorularını yöneltti.
Kadına yönelik şiddet ve taciz olaylarının her geçen gün arttığına dikkat çekilen açıklamada, bu konuda kamu otoritelerinin daha güçlü ve kararlı adımlar atması gerektiği vurgulandı. Alevi Kültür Merkezi, daha önce yaşanan benzer süreçlerde siyasi iradenin zayıf kaldığını savunarak, aynı tablonun tekrar etmemesi gerektiğini belirtti.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kadına yönelik şiddet yalnızca bireysel bir sorun değil, toplumun vicdanını yaralayan bir insanlık suçudur. Kadına el kalkamaz çünkü o el, yaşamın özüne kalkmış olur.”
KKTC Alevi Kültür Merkezi, üyeleri olsun ya da olmasın, kadınlara yönelik şiddet ve taciz olaylarında sessiz kalmayacaklarını belirterek, Ufuk Murat Gezer’in sınır dışı edilmesini ve KKTC’ye girişinin kalıcı olarak yasaklanmasını talep etti.






