KAMU SEN Başkanı Metin Atan, yaklaşan seçim sürecine işaret ederek, vatandaşın siyasi partilerin vaatlerini geçmişe göre daha dikkatli değerlendireceği görüşünü paylaştı.
Atan, katıldığı Ada tv’de gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken seçimlere işaret ederek “Bu halk, kime, neye göre nasıl karar vereceğini bilen bir halktır” dedi.
Milletvekillerinin çalışma düzenini de eleştiren Atan, Meclis’in neden haftanın beş günü çalışmadığının sorgulanması gerektiğini söyledi.
Milletvekillerinin kamu görevi yürüttüğünü hatırlatan Atan, işe gelmeyen milletvekillerinin maaşlarından kesinti yapılmasını önerdi.
KKTC’de 50 milletvekili bulunmasının da yeniden tartışılması gerektiğini belirten Atan, milletvekili sayısından çalışma düzenine, maaşlardan sorumluluklara kadar sistemin bütünlüklü şekilde ele alınması gerektiğini ifade etti.
Atan, tartışmanın yalnızca milletvekili maaşlarına indirgenmemesi gerektiğini de belirterek, asıl meselenin vatandaşın ödediği vergilerin karşılığında aldığı kamu hizmeti olduğunu vurguladı.
“Hükümet olarak vatandaşı korumak zorundasınız. Asgari ücretliyi, özel sektör çalışanını, küçük esnafı korumak zorundasınız” diyen Atan, devletin görevinin güçlü kesimleri daha da güçlendirmek değil, vatandaşın ezilmesini engellemek olduğunu söyledi.





