Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın KKTC Başbakanı’na yönelik ifadelerine tepki gösterdi.

Ataoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Oktay Saral’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı’na yönelik ifadeleri büyük bir üzüntüyle karşılamış bulunuyorum.

Kıbrıs Türk halkının demokratik iradesiyle göreve gelen Başbakanımıza yönelik bu tarz yakışıksız ve küçültücü değerlendirmeler, hem halkımızın onurunu zedeler hem de iki kardeş ülke arasındaki güçlü bağlara gölge düşürür.

Kıbrıs Türk halkı, geçmişten bugüne kimliğini, inancını ve değerlerini kararlılıkla korumuş; saygıyı ve eşitliği esas alan bir ilişkiden yana olmuştur. Her zaman olduğu gibi, bugün de karşılıklı saygıya dayalı, yapıcı ve birleştirici bir dilin kullanılmasını temenni ediyoruz.