Birleşmiş Milletler (BM) ev sahipliğinde New York’ta düzenlenen Kıbrıs konulu Genişletilmiş Formatlı 5+1 Gayri Resmi Toplantı'nın ana oturumu tamamlandı. Şimdi ise gözler kapanış oturumuna çevrildi.
BM Genel Merkezi’nin 27. katında, KKTC saatiyle 18.30–21.30 arasında gerçekleşen ana oturum yaklaşık üç saat sürdü. Toplantının açılış konuşmasını BM Genel Sekreteri Antonio Guterres yaptı. Ardından 5+1 formatındaki heyet başkanları söz alarak görüşlerini paylaştı. Konuşmaların ardından oturum, müzakerelerle devam etti.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ana oturum sonrası BM Genel Sekreteri Guterres ile 1+1 formatında kısa bir çalışma yemeğinde bir araya geldi. Bu görüşme KKTC saatiyle 21.40–22.15 arasında gerçekleşti.
Kapanış oturumunun ise saat 22.15–23.45 arasında yapılması planlanıyor.
Cumhurbaşkanı Tatar’a New York temaslarında; Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Özel Temsilci Güneş Onar, Hukuk Danışmanı Sülen Karabacak, Güven Yaratıcı Önlemler ve Teknik Komiteler Koordinatörü Seniha Birand Çınar ile Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Danışmanı Hüseyin Işıksal eşlik ediyor.
Tatar’ın toplantıların ardından, Kıbrıs saatiyle gece 00.00’da BM Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.






