Kanal T Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat ve Kanal T Yazarı Salih Egemen “Hafta Ortası” programında haftanın öne çıkanlarını değerlendirdi.  Ülke gündemini derinden sarsan gece kulübünde ölü bulunan genç kadının ardından yeniden gündeme gelen gece kulüpleri gerçeğini masaya yatıran Reşat ve Egemen, devlet eliyle devletin yasasının çiğnediğini belirtti.

Reşat, “Gayri yasal olan bir şeyi yasal –mış gibilik durumu var. Bu kadınların çoğunun pasaportuna el konuluyor, bu kadınlar bu ülkeye seks işçisi olarak gelmiyor bu bizim ülkemizde yasaklanmış bir iş koldur. Ancak bunun böyle olduğu herkes tarafından bilindiği gibi devlet de bunu biliyor. Çünkü belirli periyotlarda bu çalışan kadınlara zührevi hastalık muayenesi yaptırılıyor. Devlet eli ile devletin yasası çiğneniyor” dedi.

“Devlet bir karar vermeli biz de fuhuş yasak mı? Yasaksa gerçekten yasak olsun ve kapatılsın. Ya da yasa değiştirilsin burası turizm ülkesidir, yasaldır ancak bu çalışanların bir takım hakları vardır, kendi rızaları ile bu işi yapıyor olduklarından emin olacak önlemler almalıdır. Seks işçilii dünyanın her yerinde vardır sendikalıdırlar ve özgürlükleri vardır ama seks kölesi olmaz. ” ifadelerine yer verdi.

Egemen, çalışma izni ile çalışan bir yabancı tüm çalışanlar gibi insan haklarına dayalı tüm hakları verilmesi gerektiğini belirterek, “Kimse köle gibi çalıştırılamaz. Devletin bu konuda da bir politika verilemesi ve temel insan haklarına azami derecede saygıya dayalı bir şekillendirme yapmalıdır.  Bu çağda kimse patronların istediği gibi çalıştırılamaz.  Devlet gece kulüpleri ile ilgili de kamu politikasını belirlemeli, yasa dışı çalışmalara da devlet izin vermemelidir” ifadelerine yer verdi.

 

BU DURUMUN SİYASİ BEDELİ OLUR

Üniversiteler adası projesine sıkılan büyük bir kurşun, ‘Sahte Diploma’ olayı ile ilgili de son yaşanan gelişmeleri paylaşan Reşat ve Egemen, bir milletvekilinin savcılıktan meclise dosyasının gönderildiği dokunulmazlığın kaldırılma sürecinin başladığı yönündeki gelişmeleri değerlendiren Reşat ve Egemen, milletvekili dokunulmazlığı ve diploma krizi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Egemen,  “diploma işi bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüklerden başlıcalarından biridir. Amasız, fakatsız yargılanma yapılmalıdır. Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılıp kaldırılmayacağına meclis çoğunluğu karar verir fakat muhatap kişi belki de kendi isteyebilir ve kendine güveni varsa, bir haksızlığa uğradığını düşünüyorsa yargılana da bilir” dedi.

Reşat ise, “Vekil çoğunluğunun dokunulmazlığının kaldırılmasına karşı bir duruşu olursa bu durumun halk nezlinde siyasi bir bedeli de olur.  Geçmişimiz de bir Hüseyin Özgürgün vakası var” ifadelerini ekledi.

TRUMP SİYASETİ DİPLOMASİNİN GERÇEĞİ

Dünya gündeminde Trump ve Zelenskiy görüşmesi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Egemen,  “Diplomasinin bilinen üslubunun dışında farklı bir dönme girildiğini kaydetti. Yaşanan gelişmeler yeni dönemle ilgili bizlere ipuçları veriyor” dedi.  Reşat ise Trump’ın yaptığının esas diplomasi olduğunu ekleyerek, “kapalı kapılar ardında olabilecek bir şey diplomatik nezaketten çıkarak kameralara yansıdı” diye ekledi.