Özel Haber - Seher Güraslan

Kanal T muhabirlerinden Seher Güraslan’a 2025 yılını değerlendiren UBP ve CTP milletvekilleri, 2026 yılına dair beklentilerini dile getirdi.

UBP milletvekili Ahmet Savaşan, 2025 yılının gerek yakın coğrafyada gerekse KKTC’de dalgalanmalarla geçtiğini belirterek, bu süreçte hükümetin olası olumsuzluklara karşı önlem almak için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi. Savaşan, UBP hükümetlerinin 2013 yılından bu yana okul, hastane ve yol gibi yarım kalan projeleri tamamlama aşamasına getirdiğini ifade etti.

Elbette yapılması gereken daha birçok proje olduğunu vurgulayan Savaşan,

“2025’te hem dünyadan kaynaklanan sorunları hem de ülke içindeki ihtiyaçları karşılayacak şekilde verimli bir yıl geçirdik. 2026’nın ise insanımızın gündelik hayatına çok daha fazla dokunabileceğimiz, daha verimli bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

CTP adına değerlendirmede bulunan Ceyhun Birinci ise 2025 yılının halk açısından son derece olumsuz geçtiğini savundu. Birinci, hükümetin başarısızlıkları ve yönetim zaafları nedeniyle 2025’in “çok kötü bir yıl” olduğunu ileri sürdü.

2026 yılına ilişkin beklentisini de paylaşan Birinci,“Önümüzdeki yıl en azından 2025’ten daha iyi olacaktır. Mutlaka bir erken seçim olacak ve bu halk mevcut hükümeti sandıkta bırakacaktır. Kurulacak yeni hükümet de CTP hükümeti olacak ve halkımız için gerekli çalışmaları yine halkımız adına yapacaktır” ifadelerini kullandı.