Birleşmiş Milletler (BM) Kıbrıs Sözcüsü Aleem Sıddıque, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguín’in 26 Ocak'ta Kıbrıs'a geleceğini duyurdu.

Açıklamaya göre, Holguín Brüksel’e gerçekleştirdiği ziyaretini tamamlayarak Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaya Kallas ile görüştü.

Holguín’in 26–29 Ocak 2026 tarihleri arasında Kıbrıs’ta temaslarda bulunacağı belirtilen açıklamada, 26 Ocak’ta Kıbrıs Türk ve Rum liderlerin müzakerecileriyle bir araya geleceği kaydedildi.

Açıklamada, Holguín’in 27 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ve Rum Yönetimi lideri Hristodulidis ile ayrı ayrı görüşmeler yapacağı, 28 Ocak’ta ise tarafların 11 Aralık 2025’te gerçekleştirdikleri görüşmenin devamı niteliğinde bir üçlü görüşmede bir araya getireceği ifade edildi.