Millî Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yapay zekâ uygulamalarının, eğitimi yalnızca hızlandırmakla kalmadığını, aynı zamanda bireyselleştirdiğini kaydetti.
Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl İstanbul’da düzenlenen Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nin açılışına katıldı.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, 20-22 Haziran tarihleri arasında İstanbul Pullman Hotel & Convention Center’da gerçekleştirilen zirve, “Yapay Zeka ve Eğitim” ana temasıyla, eğitim teknolojileri alanında Türkiye ve dünyadan paydaşları bir araya getiriyor.
Bu yılki zirvede, 17 ülkeden bakanlar, bakan yardımcıları, büyükelçiler, eğitim ataşeleri ve farklı düzeylerde temsilciler yer aldı.
Zirve kapsamında katılımcılar onuruna düzenlenen akşam yemeğinde Bakan Nazım Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin başta olmak üzere farklı ülkelerden mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.






