TRT Tahran eski Temsilcisi Serdar Aydın, Kanal T’de yayınlanan Pınar Gözek’in sunduğu Haftaya Bakış programına bağlanarak, İsrail’in İran’a saldırıları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Bölgeden yeni geldiğini, gelişmeleri uzun zamandır öngördüğünü söyleyen Serdar Aydın, “Yaşadığımız dönemde İran’da gittikçe halktan kopan bir yönetim var” dedi.
Asıl problemin, İsrail ile İran’ın 46 yıldır düşmanlıklarının söz konusu olduğunu anımsatan Aydın, “Ne zaman bir gerilim olsa, altından ya İsrail ya da İran çıkıyordu. Ama İsrail’in İran’ı nükleer çalışmalarını sabote etme fikri, uzun zamandır aşikârdı” ifadelerini kullandı.
İsrail’in kısa sürede İran’ın tüm komuta kademesini yok etmesinin şaşırttığını belirten Serdar Aydın, “İran’ın bütün vaatlerinin boş çıkması herkesi şaşırttı. Ama ben şaşırmadım. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahiyan'ın da içinde bulunduğu helikopter düştüğünde yerini bulamamışlardı. Türkiye’den giden bir İHA bulmuştu” dedi.
İran’ın ideolojik saplantılarından dolayı sürekli etrafındaki ülkeler ile Şiilik yarışına girdiğine dikkat çeken Serdar Aydın, “Binlerce insanın ölümüne sebep oldu. Türkiye dışında bölge ülkelerden kimse İran’a sahip çıkmıyor. Çünkü İran tüm imkânları yok etti” vurgusu yaptı.