Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle sosyal medya üzerinden bir mesaj yayımladı. Çeler, kadın, çocuk ve insan hakları için en büyük mücadelenin erkekler tarafından verilmesi gerektiğini vurgulayarak, tüm dünyada bu hakları en çok gasp edenlerin yine erkekler olduğunu belirtti.
Çeler mesajında, "Bunu görebilen, anlayabilen, 'önce insan', 'önce eşitlik' diyebilenler olarak, bu mücadelede en ön safhalarda yer almak zorundayız" ifadelerini kullandı. 8 Mart’ın bir kazanım olarak kutlanması gerektiğini ancak aynı zamanda mücadelenin hatırlatılması gerektiğini de dile getiren Çeler, "Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm emekçi kadınları selamlıyor, bu mücadelede hayatlarını feda etmiş olanların önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.
Zeki Çeler'in mesajı, kadın hakları ve eşitlik mücadelesine dikkat çekerek, toplumsal cinsiyet eşitliği için daha fazla sorumluluk alınması gerektiği çağrısında bulundu.