Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Kanal T ekranlarında yayınlanan “İşin Özü” programında Okan Veli Şafaklı’nın sorularını yanıtladı. Arıklı, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Üç siyasi partinin ortak aday çıkarma ihtimali üzerinde durduklarını belirten Arıklı, “Eğer anlaşabilirsek ortak adayımızı çıkaracağız, anlaşamazsak her parti kendi adaylarıyla yoluna devam eder. Ancak şu anda bağımsız bir aday çıkarılması ve üç partinin bu adayı desteklemesi yönünde uzlaşı sağladık” dedi.
"ÜSTEL ADAY OLMAYACAĞINI SÖYLEDİ"
Arıklı, Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel’in kabine toplantısında, “Benim adımı ön plana çıkaranlar var ama aday değilim” şeklinde konuştuğunu hatırlattı. Ancak Üstel’in ilerleyen süreçte karar değiştirebileceğini ifade eden Arıklı, “Bağımsız aday olmayacağına göre, diğer iki partinin desteğini bir kenara bırakacak ve ikinci turda bu desteği isteyecek. Bu farklı senaryolar gerektiren bir tezdir. Ama henüz bu noktaya gelindiğini düşünmüyorum” dedi.
"BU SADECE KIBRIS TÜRKÜ’NÜN SEÇİMİ DEĞİL"
Seçimlerin yalnızca Kıbrıs Türk halkını ilgilendirmediğine dikkat çeken Arıklı, “Bu seçimler aynı zamanda Türkiye’nin seçimidir. Türkiye'nin Doğu Akdeniz’de ciddi bir politikası var ve bu politikayı burada uygulayabilecek bir Cumhurbaşkanına ihtiyacı var. Türkiye’nin de bu konuda tavsiyeleri olacaktır” ifadelerini kullandı.
Olası bir aday değişikliğinin UBP’nin vereceği bir karar olduğunu vurgulayan Arıklı, “Eğer UBP aday değişikliğine giderse, bize gelirler ama bizim cevabımız nettir. İlk turda UBP amblemiyle yarışacak bir adayı desteklemeyiz” diye konuştu.